Kadıköy'ün Mardin'den Misafirleri Var - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'ün Mardin'den Misafirleri Var

Kadıköy\'ün Mardin\'den Misafirleri Var

Mardin Artuklu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kadıköy'de yaz okuluna başladı.

08.08.2017 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenciler iki hafta boyunca atölye, kent gezisi ve çeşitli etkinliklere katılacak.

Kadıköy Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği (Kadıköy) işbirliği ile Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik yaz okulu düzenleniyor. 05-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen yaz okuluna 35 öğrenci katılıyor. Program kapsamında atölye, kent gezisi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İki hafta sürecek yaz okulu öncesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy'ün bilgi ve birikimini, deneyimlerini farklı yerlere taşınmasının önemli olduğunu belirtti. Deneyimlerin paylaşıldığında ve birlikte çalışıldığında her alanda güçlü olunacağının adlını çizen Nuhoğlu "Herkesin bir bakış açısı, penceresi var. Bizi zenginleştiren bu pencerelerin farklılığıdır. Geçtiğimiz yıl misafir ettiğimiz öğrenciler bize önemli katkıları oldu. Bu yıl da böyle olacağına inanıyorum. Biz Kadıköy Belediyesi olarak öğrencilerimize her türlü desteği vereceğiz"dedi.

Gençler Kadıköy Belediyesi tarafından hizmete açılan binalar ve Kadıköy'deki tarihi yapıları gezdikten sonra programlarına başlayacak. Yaz okulundaki atölyelerde öğrencilere kamusal alan, kente katılım, kent bilinci, kent yaşamı, kentli olma hakkı, kamu yararı, kamu hakkı, sürdürülebilir çevre, toplumsal eşitlik gibi kavramlar tanıtılacak. Atölye süreci boyunca katılımcılara kentlerin geleceğine dair yeni bakış açıları getirmeleri ve disiplinler arası çalışma ve yaratıcılık ortamı sağlamaları konusunda eğitimler verilecek.
Bilimsel çerçeveye uygun ve katılımcı bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanan program sonucunda yapılan çalışmaların sonuçlarının da ilgililerle paylaşılması hedefleniyor. Atölyelerde hem Mimarlar Odası'ndan hem de Kadıköy Belediyesi'nden iki atölye yürütücüsü görev alacak.

GEÇTİĞİMİZ YIL DA YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl da Kadıköy Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği işbirliği ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Kadıköy'de yaz okuluna katılmıştı. Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı proje sürecinde Tasarım Atölyesi Kadıköy başta olmak üzere belediyenin çeşitli birimlerinde ve Mimarlar Odası'nda gerçekleştirilen program kapsamında, hem belediye yetkilileri tarafından, hem de Mimarlar Odası desteğiyle çeşitli üniversitelerden katılan akademisyenler tarafından çok sayıda sunum gerçekleştirilmişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadıköy'ün Mardin'den Misafirleri Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement