Kadıköylüler 'Cumhuriyet' Yürüyüşünde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kadıköylüler 'Cumhuriyet' Yürüyüşünde Buluştu

Kadıköylüler \'Cumhuriyet\' Yürüyüşünde Buluştu

İSTANBUL (İHA) – Kadıköy’de Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı fener alayı havadan görüntülendi.

29.10.2018 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (İHA) – Kadıköy'de Cumhuriyet'in 95'inci kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı fener alayı havadan görüntülendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Kadıköy Belediyesi de Cumhuriyet'in 95'inci kuruluş yıldönümü için her yıl olduğu gibi bu yıl da bir fener alayı düzenledi. Binlerce Kadıköylü Bağdat Caddesi'nde yürüyüş için toplandı. Saat 19.00'da Suadiye Işıklar'da başlayan yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk Posterleri ve meşaleler ile Göztepe Işıklara yürüdü. Yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu katıldı.

Vatandaşlarla beraber yürüyen Başkan Nuhoğlu, "29 Ekim'i kutluyoruz. Cumhuriyet halkın yönetimi. Halk burada. Yurttaşlarımız burada. Cumhuriyet'in aydınlık olduğunu, Cumhuriyet'in demokratik olduğunu söylüyorlar. Ülkemizi seviyorlar. Bu sene çok kalabalık. Çok muhteşem. İnsanlar Cumhuriyet'e karşı duyarlı, demokrasiye karşı duyarlı" dedi.

Binlerce vatandaş Cumhuriyet'i kutladı

Cumhuriyet'in getirdiği değerleri sahiplenmemiz gerektiğini söyleyen Naime İnce, "Çok büyük bir bayram. Atamıza sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Daha büyük bir bayram tanımıyorum. Her zaman olmasa da katılırım. Bunlar önemli şeyler. Bizler bu değerleri sahiplenmeliyiz. Yürütmeliyiz. Çocuklarımıza örnek olmalıyız. Çok heyecanlıyım. Çok mutluyum" diye konuştu.

Kutlamalardaki kalabalığın gurur verici olduğunu belirten 18 yaşındaki Cem Timur, "95'inci yılda bu kadar kişinin olması gurur verici bir duygu. Bugünün anlam ve önemini insanların tekrar anlaması gurur verici. Hiçbir ülkenin elde edemediği bir şeyi bu ülkenin vatandaşlarının anlaması çok güzel" şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren 12 yaşındaki Buket Arslan, "Çok güzel ve çok gurur verici bir şey. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Atatürk olmasaydı, biz şu an burada olamazdık. Herkesin gelmesi çok iyi olmuş" dedi.

Öte yandan binlerce kişinin katıldığı Cumhuriyet yürüyüşü drone ile havadan görüntülendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadıköylüler 'Cumhuriyet' Yürüyüşünde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement