'Kadim Kent Kayseri' Etkinliğinin Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

'Kadim Kent Kayseri' Etkinliğinin Hazırlıkları Sürüyor

\'Kadim Kent Kayseri\' Etkinliğinin Hazırlıkları Sürüyor

Kon Tv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan, ilk defa bir memleket gününün büyük bir kongre merkezinde yapıldığını belirterek, "Ayrıca Elia Kazan film gösterimi yapacağız."

06.08.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kon Tv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan, ilk defa bir memleket gününün büyük bir kongre merkezinde yapıldığını belirterek, "Ayrıca Elia Kazan film gösterimi yapacağız. Kayseri'den göç etmiş bir Rum ailenin çocuğudur. Burada Büyükelçilere ve Ankara'daki misafirlerimize oscarlı sanatçı ve yönetmen Elia Kazan'ın film gösterimini gerçekleştireceğiz" dedi.

18-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Kadim Kent Kayseri (Dünya Kenti Başkent'te) organizasyonu düzenlenecek. 5'inci Mevsim öncülüğünde ilk kez gerçekleştirilecek ve katılımcı olmanın çok büyük prestij sağlayacağı Kadim Kent Kayseri (Dünya Kenti Başkent'te) organizasyonunda birçok üretici ve girişimci, potansiyel hedef kitleye en etkin ve hızlı yoldan ulaşacak. Katılımcılar, organizasyon süresince ürün, hizmet ve değerlerin ön plana çıkarılmasına yönelik dikkat çekici aktivitelerle tanıtım faaliyeti yapacak. Kon Tv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan, konuya ilişkin olarak İHA'ya yaptığı açıklamada, 18-21 Ekim tarihleri arasında ATO Congresium'da 'Kayseri Günleri' etkinliğinin yapılacağını belirterek, "İlk defa bir memleket günü büyük bir kongre merkezinde yapılıyor. Bu da Kayseri için bir ilk" dedi. Bu etkinlikler içerisinde Kayseri'nin pastırmasından, sucuğundan, mantısına kadar bütün yiyeceklerin tanıtılacağını anlatan Burhan, bunun dışında Kayseri'nin dev markalarının ve Erciyes Dağı'nın da tanıtımının olacağını söyledi. Burhan, "Ayrıca Elia Kazan film gösterimi yapacağız. Kayseri'den göç etmiş bir Rum ailenin çocuğudur. Burada büyükelçilere ve Ankara'daki misafirlerimize oscarlı sanatçı ve yönetmen Elia Kazan'ın film gösterimini gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Burhan, Kayseri'yi başka bir pencereden anlatmak için Elia Kazan film gösterimini yapacaklarını ifade etti.

HEDEF 500 BİN ZİYARETÇİ

Burhan, bunun dışında etkinlikte Kayseri'nin yöresel türkülerinin olacağını da bildirerek, Kayseri'nin bütün folklorik özelliklerinin tanıtılacağını ifade etti. Burhan, "Biz, tanıtımı ilk defa böylesine görkemli bir yerde yapıyoruz. Tanıtım unsurlarını da kullanacağız. Yaklaşık 500 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Civar illerden de katılım bekliyoruz. Onun dışında Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın, Enerji Bakanımızla büyük bir katılım gerçekleşecek" dedi.

Üretimiyle daha şimdiden ülke ekonomisinin can damarını oluşturan ve özellikle hayata geçireceği yeni projeler tamamlandığında bölgesinde ve Türkiye'de gerçek bir çekim merkezi olacak Kayseri'nin sosyal, ekonomik, kültür ve turizm değerleriyle tanıtılacağı Kadim Kent Kayseri (Dünya Kenti Başkent'te) buluşmasında, çevre ilçeleri ile birlikte Kayseri'nin marka değerinin yükseltilmesi hedefleniyor. Tarihin her döneminde birçok kültüre ev sahipliği yapmış Kayseri'nin her yönüyle Başkent'te tanıtılacağı organizasyona kamuya ait kurum ve kuruluşlar, sanayi ve ticaret örgütleri, yerel yönetimler, üniversiteler, kültür ve turizm kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üretici birlik ve kooperatifler ile özel sektöre ait (gıda, tekstil, mobilya, inşaat, sağlık, metal-makine imalat vb) çok sayıda firma katılacak. Etkinlikler kapsamında Sanatçı Yaşar, 3 bin 107 koltuk kapasiteli Oditoryum'da özel bir konser verecek. Ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak müzik dinletileri ve halk oyunları gösterilerinin yapılacağı organizasyon çerçevesinde birbirinden renkli çok çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. Kadim Kent Kayseri (Dünya Kenti Başkent'te) organizasyonu, 7'den 70'e toplumun her kesimini Kayseri kültürüyle buluşturacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kadim Kent Kayseri' Etkinliğinin Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement