Kadın antrenörler, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Kadın antrenörler, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor

Kadın antrenörler, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor

Kadın antrenörler, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor TÜRKİYE'nin çeşitli kentlerindeki kadın futbol takımlarında forma giyen Nagihan Akar (22) ve Sinem Saygan (18), üniversite okumak için geldikleri Manisa'da, 1 yıldır erkek futbol takımına antrenörlük yaparak, tecrübelerini...

19.11.2020 09:24  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın antrenörler, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor

TÜRKİYE'nin çeşitli kentlerindeki kadın futbol takımlarında forma giyen Nagihan Akar (22) ve Sinem Saygan (18), üniversite okumak için geldikleri Manisa'da, 1 yıldır erkek futbol takımına antrenörlük yaparak, tecrübelerini genç yeteneklerle paylaşıyor. Kadın antrenörler, hemcinslerine futbolun sadece erkek sporu olmadığı çağrısında bulunuyor.Manisa Galatasaray Futbol Okulu, antrenörler Nagihan Akar ve Sinem Saygan'a emanet edildi. Küçük yaşlarda, mahalle aralarında erkek arkadaşlarıyla maç yaparak, futbola olan ilgileri artan, aslen Sakaryalı Akar ve Balıkesirli olan Saygan, yaşadıkları illerin kadın futbol takımlarında forma giydi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Futbol Antrenörlüğü Bölümü'nde yolları kesişen ikili, Manisa'daki çeşitli kadın futbol takımlarında oynadıktan sonra futbolu bırakarak, antrenörlük yapmaya başladı. Üniversite öğrenimlerini sürdüren, futbol aşığı kadın antrenörler, son 1 yıldır da erkek futbol takımına antrenörlük yapıyor. İkili, Manisa Galatasaray Futbol Okulu'ndaki 100'e yakın sporcuyla tecrübelerini paylaşıyor.FUTBOL AŞKI ÇOCUKLUĞUMDAN'Küçük yaşlardan bu yana oyuncak bebeklerle oynamak yerine top peşinde koştuğunu ve futbola olan merakının böyle başladığını dile getiren Nagihan Akar, "Futbol aşkı benim çocukluğumdan beridir olan bir şeydi. Sokakta büyüdüm. Bir kız çocuğu küçüklüğünde oyuncak bebeklerle oynaması gerekir, benim hep bir topum vardı. Hep o topun peşinde koşardım ve sokakta çocuklarla sürekli top oynardım. O şekilde büyüdüm. Futbol oynamak isterdim ama genelde kızlar oynamadığı için hep dışlanırdım. Sonrasında Sakarya Bayan Futbol Takımı'nda oynadım. Manisa'ya gelip, Şehzadeler Bayan Futbol Takımı daha sonra ise Soma Zaferspor Bayan Futbol Takımı'na transfer oldum. Artık antrenörlük yapmaya karar verdim. Oynama değil de öğretme tarafına geçmeye başladım. Çocukları çok seviyorum, çok bağlıyım. Onlara bir şey öğretirken ekstra dikkat göstermeye çalışıyoruz. Kadınların erkekten fiziksel olarak üstün olmasa da, tamamen düşünce olarak üstün olduklarını düşünüyorum. Bunu becerebilen kadınlar, ayaklarına da yansıtabilirler" diye konuştu.'BİR ANDA KENDİMİ MAÇ YAPARKEN BULDUM'

Sinem Saygan da futbol merakının erkek arkadaşlarıyla maç yaparken başladığını söyledi. Saygan, "Futbol merakım küçük yaşta mahallede erkek arkadaşlarımla top oynamakla başladı. Futbolumun nasıl geliştiğini hiç bilmiyorum. Bir anda kendimi maç yaparken buldum. Hiç kız arkadaşım yoktu ve sadece erkek arkadaşlarım vardı. Bu yaşıma kadar sürekli sporun içerisindeydim ve hala devam ediyor. Balıkesir'de ve Soma'da Zaferspor Bayan Futbol Takımı'nda oynadım. Şu an futbolu bırakarak, antrenörlüğe başladım. Öğreticilik merakım çocukları çok sevmemle başladı. Çocuklara karşı ilgim var. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarla sürekli eğlenme ve bir şeyler öğretme isteğimin olduğunu fark ettim. Futbol cinsiyet fark etmeksizin herkesin yapabileceği bir spor. Kadın erkek eşittir, biz de kadın antrenörler olarak futbolu güzelleştirmeye çalışıyoruz. Yıllardır kadınların ofsaytı bilmediklerini söylerler. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimize bunu öğreterek, cevabını verdiğimizi düşünüyoruz? dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın antrenörler, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement