Kadın Basketbolcular Avrupa Şampiyonası İçin İddialı - Son Dakika
Spor

Kadın Basketbolcular Avrupa Şampiyonası İçin İddialı

Kadın Basketbolcular Avrupa Şampiyonası İçin İddialı

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Tuğçe Canıtez, 2019 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Belarus ile yapacakları maçı kazanmaları halinde grubu birinci bitireceklerine inandığını söyledi.

06.02.2018 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuğçe Canıtez, ay-yıldızlıların 10 Şubat'ta deplasmanda Belarus ve 14  Şubat'ta sahasında Estonya ile yapacağı karşılaşmalar öncesinde AA muhabirinin  sorularını yanıtladı.
Polonya, Estonya ve Belarus'un yer aldığı B Grubu'nda ilk 2 maçlarını  kazandıklarını hatırlatan 27 yaşındaki oyuncu, "Grupta ilk 2 maçımızda Polonya ve  Estonya'yı yendik. Lider durumdayız. Yoğun bir sezon geçiriyoruz. Hazırlık  dönemimiz 5 gün sürecek. Fazla bir zamanımız yok. Sakatlıklarından dolayı  gelemeyen oyuncularımız da var. Belarus iyi bir kadroya sahip. En iyi şekilde  hazırlanarak Belarus karşılaşmasından galibiyetle döneceğimizi düşünüyorum.  Belarus maçını kazanırsak grupta birinciliği garantilemiş olacağız." ifadelerini  kullandı.
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe'de  forma giyen Tuğçe Canıtez, hem lig hem de Avrupa Ligi'nde iyi mücadelelerini  devam ettirdiklerini belirterek, "Bu sezon birkaç önemli maçı yitirmemize rağmen  iyi mücadele ediyoruz. Hedefimiz her zamanki gibi birinci olabilmek. FIBA Avrupa  Ligi'nde de grubu 3. bitirdik ve çeyrek finalde karşı gruptan 2. olan Sopron  Basket ile oynayacağız. Bizim için zorlu bir mücadele olacak. Kadromuza birkaç  oyuncu daha ekleyeceğiz. Hedefimiz Avrupa Ligi'nde şampiyon olmak." diye konuştu.
Esra: "Yenilgisiz olarak devam etmek istiyoruz"
Milli takım oyuncularından Esra Ural Topuz, Avrupa Şampiyonası eleme  grubunda yollarına yenilgisiz devam etmek istediklerini dile getirdi.
Belarus ve Estonya maçlarını kazanmak istediklerini vurgulayan 26  yaşındaki oyuncu, "Belarus, Avrupa ve dünya basketbolunda çok önemli bir takım.  Her zaman bizim gibi üst sıralarda olmayı hedefleyen bir ekip. Hiçbir maç  oynanmadan kazanılmıyor. En iyi şekilde çalışıp, hazırlığımızı yapacağız.  Yolumuza yenilgisiz devam etmek istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.
Fenerbahçe forması giyen Esra, bu sezon ligdeki mücadelenin zor  geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Takımımda forma giydiğim sürede en iyi şekilde verimli olmaya  çalışıyorum. Ne kadar oynadığım değil, verdiğim katkı önemli. Avrupa'daki  rakibimiz Sopron Basket, grubunu ikinci olarak tamamladı. İyi bir rakip  olduklarını düşünüyorum. Kolay bir maç olmayacak ama biz Fenerbahçeyiz.  Hazırlıklarımızı yapıp, onları da geçeceğimizi düşünüyorum. Uzun süredir Dörtlü  Final'e kalan bir ekibiz. Daha tecrübeliyiz. Gerekli çalışmaları yaparak onları  eleyeceğimize inanıyorum."
Esra Ural Topuz, ligde bu sezon takımların ilk 5'lerinde 2 Türk oyuncu  oynatma zorunluluğunun kendilerine çok faydasının olduğunu, bu sayede daha fazla  forma şansı bularak tecrübe kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Kadın Basketbolcular Avrupa Şampiyonası İçin İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement