Kadın Basketboluna Akdeniz Damgası - Son Dakika
Spor

Kadın Basketboluna Akdeniz Damgası

Kadın Basketboluna Akdeniz Damgası

Son yıllarda yetiştirdiği oyuncularla kadın basketbolunun adeta "oyuncu fabrikası" haline gelen Akdeniz Bölgesi, bu alandaki etkinliğini her geçen gün daha da artırırken, toplam 14 takımın mücadele ettiği Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde bu sezon Adana ve Mersin'den 2'şer, Hatay ve Osmaniye'den de 1'er takım yer alacak.

06.08.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Son yıllarda yetiştirdiği oyuncularla kadın basketbolunun adeta "oyuncu fabrikası" haline gelen Akdeniz Bölgesi, bu alandaki etkinliğini her geçen gün daha da artırırken, toplam 14 takımın mücadele ettiği Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde bu sezon Adana ve Mersin'den 2'şer, Hatay ve Osmaniye'den de 1'er takım yer alacak.

Ligde bu sezon Akdeniz'i, BOTAŞ, Adana ASKİ, MBK Doğuş Hastanesi, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Hatay Büyükşehir Belediyespor ve Tosyalı Toyo Osmaniye takımları temsil edecek.

Geçen sezon ligde başarılı performans sergileyen Hatay Büyükşehir Belediyespor ve Mersin Büyükşehir Belediyespor, bu yıl FIBA Avrupa Ligi'nde de mücadele ederek, basketbolseverlere farklı bir heyecan yaşatacak.

Hatay Büyükşehir Belediyespor İdari Menajeri Erdal Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz'den 6 takımın bu yıl ligde mücadele edecek olmasının hem ülke hem de bölge basketbolu açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Bu durumun bölgede basketbola verilen önemi gösterdiğini ifade eden Oktay, şöyle devam etti:

"Akdeniz bir nevi basketbolun fabrikası durumuna geldi. Bölgede 6 takımın ligde mücadele edecek olması bunun bir göstergesidir. Elimizden geldiğince bu yıl iyi mücadele etmek istiyoruz. Mersin ve Hatay, Avrupa'da da ter dökecek. Biz orada hem bölgemizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Avrupa takımları buraya gelip maç oynayacak. Basketbolseverler de yabancı takımları izleme imkanı elde edecek. Biz hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş gereken desteği veriyor. Antakya Spor Salonu, Avrupa standartlarına uygun hale getiriliyor."

Oktay, bölgenin tanıtılması için bu yıl basketbolun ön planda olacağını ifade etti.

Gelecek yıllarda daha başarılı sonuçlar elde edileceğine inandıklarını anlatan Oktay, "Altyapı için de gerekli çalışmaları yapıyoruz ve bu alana büyük önem veriyoruz. İleriki yıllarda kendi yetiştirdiğimiz sporcularla ligde mücadele ederek, Türk basketboluna katkılarımızı sunmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Aydın: "Altyapıya gereken ilgiyi gösteriyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın ise Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden 6 takımın Akdeniz Bölgesi'nden olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Bölgede basketbolun bu kadar sevilmesinin ilerleyen yıllarda Türk kadın basketboluna daha çok katkı sağlayacağını ifade eden Aydın, bu takımların lige ivme kazandıracağını kaydetti.

Bölge olarak basketbolda güzel şeylerin yaşandığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Altyapıya gereken ilgiyi gösteriyoruz. Seçmeler yaparak, takımlarımıza sporcu kazandırmaya çalışıp, hem ilimize hem de bölgemiz basketboluna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi de akademiler oluşturdu ve orayla iş birliği içerisindeyiz. Takımımız bu yıl Türkiye Ligi, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda mücadele edecek. Bu 3 kulvar bizim için önemli. Geçen yıldaki başarımızı devam ettirmek istiyoruz. Avrupa Ligi'ne ilk defa katılacağız ve orada da başarılı olup ülkemizi ve bölgemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

MBK Doğuş Hastanesi Başkanı Mehmet Işıkay da lige yeni çıkan takımlardan biri olduklarını ve ligi tanımaya çalıştıklarını belirtti.

Bölgede 6 kadın basketbol takımının mücadele edecek olmasının sevindirici olduğunu aktaran Işıkay, "Akdeniz, kadın basketbolunun merkezi konumunda. Biz olmadan da öyleydi. En son fikstür için kura çekimine gittiğimizde 14 takımın 6'sının bu bölgede olması bizi gururlandırmıştı. Biz çok yeni bir takımız ve ligi tanımaya devam ediyoruz. Hem Mersin'i hem bölgemizi tanıtmak oldukça güzel bir duygu olacak." şeklinde konuştu.

Işıkay, çok yeni bir kulüp olduklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

"3 yıl içerisinde bu seviyeye geldik. Bu da bölgede basketbola verilen değerin göstergesidir. Basketbolu geliştirmek için altyapıya da büyük önem veriyoruz. 118 tane sporcumuz var. Hedefimiz belli bir sürenin sonunda tamamen bölgemizin oyuncuları ve antrenörleriyle mücadele etmek. Bu sezon basketbolda Akdeniz'in yılı olacak. Bu basketbol şöleninde 6 takımın büyük katkısı olacağını düşünüyorum."

Yücel: "Spor turizminde de canlanma olacaktır"

Adana ASKİ Genel Menajeri Fatih Yücel de ligde aynı bölgeden 6 takımın mücadele edecek olmasının bölge basketboluna güç katacağını belirtti.

Akdeniz'in artık basketbolda söz sahibi olduğunu vurgulayan Yücel, "Takımlarımız sayesinde kupa maçları ve özel turnuvalar buralarda yapılabilir. Çünkü bu alanda söz sahibi olmaya başladık. Bu bölge basketbolu açısından oldukça önemli bir gelişme. Spor turizminde de canlanma olacaktır. 6 takımın mücadele edecek olması zaten gurur verici bir durum." ifadelerini kullandı.

Sadece ligde mücadele etmekle yetinmediklerini aktaran Yücel, şöyle konuştu:

"Altyapıya gereken önemi vererek bölgenin basketbolda daha da gelişmesi için çabalıyoruz. Son yıllarda genç takımımızın başarıları var ve bölgeyi iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Yaz okullarıyla basketbol kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz. Genç yetenekleri bu şekilde keşfederek hem takımımıza hem milli takımıza sporcu yetiştirmek hedeflerimiz arasında."

Adana ASKİ olarak ligin en düşük bütçeli takımlarından birisi olduklarını anlatan Yücel, bu duruma rağmen ligde ve Türkiye Kupası'nda en iyi mücadeleyi vereceklerini dile getirdi.

Tosyalı Toyo Osmaniye Kulüp Başkanı Murat Teke ise Akdeniz'deki basketbol rüzgarının artık Osmaniye'de de kuvvetli şekilde estiğini söyledi.

Geçen sezon Osmaniye'de oynadıkları tüm maçlarda ciddi seyirci desteği bulduklarını anımsatan Teke, şöyle devam etti:

"Takım olarak altyapıya önem vererek, ülkemize başarılı sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bunun için gerekli bütün altyapı kentimiz de mevcut. Tosyalı Toyo Osmaniye ekibi olarak ligde başarılı ve kalıcı olmak istiyoruz. Bu anlamda iç ve dış transferlerimizi yapıyoruz. Basketbolseverlerin sezon boyunca izlerken zevk veren bir Osmaniye ekibi izleyeceklerine inanıyorum."

Türk kadın basketboluna bugüne kadar altyapıdan yetiştirdiği oyuncularla adından söz ettiren BOTAŞ ise yeni sezona Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde hazırlanıyor.

BOTAŞ kulübü yetkilileri yeni sezonda da Adana'yı ve bölgeyi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadın Basketboluna Akdeniz Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement