Kadın çiftçilere yerli ve milli sebze fidanı dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Kadın çiftçilere yerli ve milli sebze fidanı dağıtıldı

Kadın çiftçilere yerli ve milli sebze fidanı dağıtıldı

BİTKİSEL Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi' kapsamında Sarıyer'de kadın çitçilere yerli ve milli sebze fidesi dağıtıldı.

22.04.2021 18:47  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
BİTKİSEL Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi' kapsamında Sarıyer'de kadın çitçilere yerli ve milli sebze fidesi dağıtıldı. Törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, "Genetiği ile oynanmış tohumlarla değil, yerli ve milli kaynaklara dayanarak üretim kapasitemizin arttırılması stratejik bir önem taşıyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Bitkisel Üretim Genele Merkezi tarafından yürütülen 'Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi' kapsamında Sarıyer Gümüşdere Mahallesi'nde kadın çiftçilere yerli ve milli sebze fidesi dağıtıldı. Fidan dağıtım törenine İstanbul Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer ile İstanbul İl tarım Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende; İstanbul Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, kadın çiftçilere seslendi. Aladağ, "Tarım Bakanlığımızın, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün ülkemiz genelinde uyguladığı projelerden biri olan 'Yerli ve Milli Tohumları Kadın Eliyle Yetiştirme Projesi' ile dağıtım töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İçinde yaşadığımız pandemi ortamını dikkate aldığımızda, dünya genelinde gerek hayvansal gerek bitkisel gıda üretiminin arttırılması ve bunun da genetiği ile oynanmış tohumlar ya da genetiği ile oynanmış hayvansal üretim yoluyla değil yerli ve milli kaynaklara dayanarak üretim kapasitemizin arttırılması çok büyük bir önem taşıyor. Hatta diyebilirim ki hiç abartmıyorum stratejik bir önem taşıyor" şeklinde konuştu.Düzenlenen törenin ardından kadın çiftçilere yerli ve  milli sebze fideleri dağıtıldı.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın çiftçilere yerli ve milli sebze fidanı dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te Restoranda Hesap Kavgası: 3 Kişi Gözaltına Alındı, 3 Personel Hakkında Soruşturma Başlatıldı
    14:09 İzmit'te Restoranda Hesap Kavgası: 3 Kişi Gözaltına Alındı, 3 Personel Hakkında Soruşturma Başlatıldı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir restoranda hesap tutarı sebebiyle müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan kavgada polise saldıran bir şahıs ile birlikte toplam 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, kavgaya müdahale eden 3 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayın adli ve idari soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.

  • Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu
    14:08 Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkmenistan uyruklu Nurullah Shukurova isimli genç, odasında ölü bulundu. İş arkadaşları tarafından ulaşılamayan Shukurova'nın hareketsiz yattığını görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Shukurova'nın epilepsi hastası olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

  • Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık
    14:07 Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık

    Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, takımın Türkiye Kupası'nı kazanmaya odaklandığını belirtti. Yücel ayrıca, transfer dedikoduları hakkında açıklamalarda bulunarak Semih Kılıçsoy'un değerli bir oyuncu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Beşiktaş'ın evinde oynadığı Samsunspor maçına yabancı VAR hakemi atanmamasını eleştirdi ve yabancı VAR hakemlerinin Türk futboluna katkısını değerlendirdi.

  • P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor
    14:07 P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor

    Basketbol Süper Ligi'nde üst üste galibiyetler alan P. Karşıyaka, normal sezonu üçüncü sırada bitirmek için kalan maçlarını kazanıp, rakibi olan Beşiktaş'ın hatalar yapmasını bekleyecek.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor
    14:03 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı. Ankette CHP yüzde 35,2 oy oranına sahip olurken, AK Parti ise yüzde 30'un altına düşüp yüzde 29,8 ile ikinci sırada yerini aldı.


Advertisement