Kadın Cinayetine Bir İndirim Yapılmadan Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayetine Bir İndirim Yapılmadan Müebbet Hapis

Kadın Cinayetine Bir İndirim Yapılmadan Müebbet Hapis

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, boşandıktan sonra tekrar barıştığı ve birlikte yaşadığı eşi Eda Okutgen’i öldüren Uğur B.’nin yargılanmasına devam edildi.

16.03.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boşandıktan sonra tekrar barıştığı ve birlikte yaşadığı eşi Eda Okutgen'i öldüren Uğur B.'nin yargılanmasına devam edildi. İkinci duruşmada 'Kasten adam öldürme' suçundan hiçbir indirim uygulaması yapılmadan müebbet hapis verildi. Müebbet hapsin az olduğunu belirten Eda Okutgen'in ablası Nazlı Okutgen de, "Ağırlaştırılmış müebbet cezasını almasını istiyoruz. Başkalarına da caydırıcı olmalı bu karar. Karısını, sevgilisini, nişanlısını, öldürmeyi düşünenlere bir örnek olmasını istiyoruz. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmaya tutuklu sanık Uğur B., avukatı Murat Eskici ile Eda Okutgen'in annesi Mukadder Okutgen, babası Abdullah Orhan Okutgen, avukatları İsmail Altın katıldı. Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Sanem Kural, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi avukatlar Sibel Şahin, Burcu Bünül, Nuriye Kadam, Mehmet Kazan, Filiz Aydemir duruşmaya müdahil olmak istedi. Bu karar mahkemece, suçtan doğrudan zarar görmedikleri için davaya müdafi sıfatıyla katılmaları reddedilirken müşteki sıfatıyla katılmalarına karar verildi.

CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI

Geçen 6 Şubat'ta görülen ilk duruşmada sanık Uğur B.'nin avukatı tarafından cezai ehliyeti olup olmadığına dair rapor istemesi üzerine Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Uğur B.'nin raporunu okuyan Mahkeme Başkanı, "Sanık Uğur B., cezai ehliyeti olup olmadığına dair, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne mevcutlu olarak 27 Şubat 2015 ve 3 Mart 2015 günlerinde muayene altına alındı. ve bu muayene sonucunda hastanece sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu raporu verildi" dedi. Sanık ve sanığın avukatı bu sonuca itiraz etmedi.

VERİLECEK CEZA ÖRNEK OLSUN

Mahkeme Başkanı davaya müşteki olarak katılan İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyelerine son sözlerini sordu. Avukat Sibel Şahin de, "Ceza sadece suçu işleyene olması gerekmez. Suçu işleyecek kişilere bir kez daha düşündüreceği bir ceza uygulanması gerek. Sanık en üst seviyeden ceza alsın ki bu tür olaylar azalsın" dedi. Mahkeme Başkanı Eda Okutgen'in anne ve babasına son sözlerini sorarken anne Mukaddes Okutgen, "Ben yavrumu kaybettim Sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. Baba Abdullah Orhan Okutgen de, "En ağır şekilde cezalandırılmasını ve bunun örnek olmasını istiyorum" dedi.

Son sözü sorulan sanık Uğur B de, "Böyle bir eylemim bu zamana kadar hiç olmadı. Birden gözüm karardı ve olay gerçekleşti. Sonra çoraplarımla gidip polise teslim oldum. Çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

HİÇ İNDİRİM YAPILMADI

Son sözlerden sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanığın, kasten bir insanı öldürme suçu sabit görüldüğünden müebbet hapis cezasına, sanık hakkında herhangi bir iyi hal ve pişmanlık indirimi verilmemesine karar verildi. Karardan sonra Eda Okutgen'in ailesi gözyaşlarına boğuldu.

"UMUYORUM ADALET YERİNİ BULUR"

Duruşma sonrası açıklama yapan Okutgen ailesinin Avukatı İsmail Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: "İddianamede canavarca hisle adam öldürme dava açılmasına rağmen mahkemede kasten adam öldürme suçundan ceza verildi. Bu yönüyle karar tarafımızca temyize gönderilecek. Umuyorum adalet yerini bulur. Ben gözlemlediğim kadarıyla toplumdaki bireylerimizin eğitim seviyelerinin yetersizliği yine toplumdaki bireylerimizin ruh sağlığının her geçen gün bozuluyor olması ve de cezaların özellikle de kadın cinayetleri ile ilgili cezaların maalesef yetersiz olması kadın cinayetleri oranını her geçen gün artırmaktadır."

SON GÜN YANINA GİDERKEN 'YANINDA OLACAĞIM' DEDİ

Gözyaşlarına hakim olamayan Eda Okutgen'in ablası Nazlı Okutgen, "Kardeşim 18 yıldır yabancı bir ilaç firmasında çalıştı. Tek başına evini aldı, geçimini sağladı, oğlunu okuttu. Herkesi idare etti. Hepimize faydası dokundu. İyi bir kızdı. Mahkemede kardeşime suç attı beni aldattı diye. Ama kardeşim ona her zaman maddi ve manevi yardımcı oldu. Eda, son gün giderken, 'Kocamın yanında olacağım maddi manevi' dedi. Evine gitti ve bu acı olay gerçekleşti. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezasını almasını istiyoruz. Başkalarına da caydırıcı olmasını istiyoruz. Karısını, sevgilisini, nişanlısını, öldürmeyi düşünenlere bir örnek olmasını istiyoruz. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı. Şimdi biz buradan kardeşimizin mezarına gidiyoruz. Benim kardeşim 38 yaşında toprak altına girdi. Evladından, hayatından, ideallerinden, her şeyinden oldu. Dolayısıyla bunun bir bedeli olmalı" diye konuştu.

OLAY NASIL OLDU

Olay, geçen yıl 30 Kasım'da, Fahrettin Altay mahallesinde bir evde meydana geldi. Yaklaşık bir yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan Eda Okutgen (38) ile Uğur B. (41), bir ay önce yakınlarının araya girmesiyle barıştırılırken, birlikte yaşamaya başladı. İlaç firmasında çalışan Eda Okutgen ile organizasyon işiyle uğraşan Uğur B. arasında iddiaya göre tartışma çıktı. Bunun üzerine Eda Okutgen evden çıktı. U.B. de evden çıkan eski eşinin arkasından gidip apartman girişinde yakalayıp yanında getirdiği bıçakla yaraladı. Kanlar içerisinde kalan Eda Okutgen, zemin katta bulunan apartmanın sığınağına kaçmaya çalışırken U.B. de arkasından gelip yine bıçaklayıp kaçtı. Sesler üzerine çıkan apartman sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptığı Eda Okutgen'i, ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Eda Okutgen, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

CİNAYET ANI KAMERAYA YANSIDI

Dehşet anları apartmanın güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde ortaya çıkan görüntülerde, apartman merdivenlerinde önde kaçan Eda Okutgen ve ardından elinde bıçakla gelen U.B. görülüyor. Sonra Eda Okutgen'i yakalayan U.B.'nin eski eşini defalarca bıçaklaması görülürken, sesler üzerine çıkan komşu kameraya giriyor. Gelenleri gören U.B., apartman kapısından çıkarak kaçarken, komşuları Eda Okutgen'e yardıma koşuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayetine Bir İndirim Yapılmadan Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement