Kadın Cinayetlerinde Ürküten Artış - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayetlerinde Ürküten Artış

Kadın Cinayetlerinde Ürküten Artış

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı, bir yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1410 arttığını söyledi.

10.03.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı, bir yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1410 arttığını söyledi.

Konak Belediyesi Dünya Kadınlar Günü kapsamında İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğinde 'Türkiye'de Kadın Olmak' konulu bir panel düzenledi. İş dünyasından İletişim Danışmanı Aylin Onart, İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, Akın Simav Mahalle Muhtarı Hatice Gazezoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü ise Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi ve Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Engin Demir üstlendi. Medyada, iş hayatında, yerel ve mahalli yönetimde kadının yeri konuklar tarafından masaya yatırıldı. Panel, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı'nın açılış konuşmalarından sonra başladı.

BİR YILDA KADIN CİNAYETLERİ YÜZDE 1410 ARTTI

Emel Denizaslanı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırladıkları basın bildirisini 3 yıldır güncellemediğini belirterek, 3 yıldır değişen bir şey olmadığını dile getirdi. Denizaslanı, Cumhuriyetten sonra kadınlar için yaşanan gelişimin, büyümenin, değişimin, çağdaşlaşmanın durduğunun gözlendiğini belirterek, "Son 3 yıldır bu gelişim durdu, hatta geriledi. Çünkü kadın cinayetleri son saptamalara göre geçen seneye göre bu yıl yüzde bin 410 artmış. Bu manzara içinde 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun' demek bana biraz zor geliyor. Diliyoruz ki bundan sonraki yıllarda, çocuklarımıza bırakmak istediğimiz aydınlık yıllar olabilsin. Bunun için bize de çok ciddi iş düşüyor. Siyaset ve kadını iyice buluşturmadan kadın sorunlarının bitmeyeceği bir gerçek. 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 17 kez yerel seçim yapılmış, 30 bin belediye başkanı seçilmiş, bunun sadece 79'u kadın belediye başkanı olmuş. Bu çok yaralayıcı bir sayı. Biz ülkemizin gelişmesini, batıya açılan yüzünün gerçekten aydınlık olmasını istiyorsak siyasetteki kadınların desteklenmesi gerekir" diye konuştu.

KADINLAR MASAL PRENSESİ

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da şiddetin, kadına baskının ve mobbingin çok fazla arttığını ve bunun temelinde kadını etkisiz, güçsüz ve sessiz kılmak olduğunu söyledi. Tartan, Turgut Uyar'ın bir şiirinde olduğu gibi kadını bir masal prensesi gibi gördüğünü belirterek, "Turgut Uyar, 'bir masal prensesi bile olsan kadın olmak zordur' demiş. Bütün kadınların varlığı bizim için önemlidir, kadınlar başımızın tacıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayetlerinde Ürküten Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement