Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'ndan Protesto - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'ndan Protesto

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, TBMM Boşanma Komisyonu tarafından hazırlandığı iddia edilen taslak raporu, protesto etti.

22.05.2016 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, TBMM Boşanma Komisyonu tarafından hazırlandığı iddia edilen taslak raporu, protesto etti.

Bahariye Caddesi üzerindeki Süreyya Operası önünde bir araya gelen kadınlar, "Boşanma komisyonunuz batsın haklarımız gasp ettirmeyiz" yazılı pankart ve iddia edilen taslak rapor aleyhinde dövizler açtı.

Bahariye Caddesi'nden yürüyüşe geçen kadınlar, çeşitli sloganlar atarak Khalkedon Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına bir açıklama yapan Özlem Kaya, TBMM Boşanma Komisyonu'nun 6 Mayıs 2016 tarihli taslak raporunun kamuoyuna sızdığını savunarak, "Kadınları sadece aile içinde tanımlayan, aksi takdirde yok sayan bu rapor, erkek şiddetine karşı yasal mekanizmaları zayıflatan ve kadınların boşanmasını zorlaştıran öneriler getiriyor. Rapordaki önerilerle kadınların ve çocukların hakları açıkça gasp ediliyor. Rapor kamuoyunda çocuk evliliği ve tecavüzcüyle evlendirme gibi konularda daha çok ön plana çıksa da, raporun kadınların bugüne değin kazanılmış olan tüm haklarına yönelik benzeri görülmemiş bir saldırıyı yönettiğinin farkındayız." şeklinde konuştu.

Kaya, TBMM'ye seslenerek, taslak raporun yok hükmünde sayılmasını ve yeni bir komisyon kurulmasını istedi.

Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Akşam saatlerinde de Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, komisyonu da raporu da takmıyoruz" yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan Fidan Ataselim, ortaya çıkan raporun çağ dışı olduğunu öne sürerek, "Bu rapor karşısında ve bu kurumlar karşısında susmayacağız. Yaşam hakkımızı ve çocuklarımızın güvenli yaşam hakkını bu kurumlara emanet etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'ndan Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement