Kadın Dostu Belediye 'Manisa Büyükşehir' - Son Dakika
Güncel

Kadın Dostu Belediye 'Manisa Büyükşehir'

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 'Yerel yönetimlerde yeni perspektifler ve kadın dostu belediyeler' paneli düzenlendi.

04.12.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 81.Yıldönümü nedeniyle Celal Bayar Üniversitesi Sinema Salonu'nda 'Yerel yönetimlerde yeni perspektifler ve kadın dostu belediyeler' adlı panel düzenlendi. Panele, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, CBÜKAM Müdürü Asena Altın Gülova, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu ve MHP Kadın Kolları katıldı. Panelde söz alan Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların farkındalıklarını arttırmak amacıyla sürekli çalıştıklarını ve hizmetlerin önceliğinin kadınlara fayda sağlayacak projeler olması için çalıştıklarını belirtti. Kadınların kültürel, sosyal ve spor alanlarına dahil olabilmesi ve en önemlisi karar alma süreçlerinde daha etkin olabilmelerini sağlamak adına çalıştıklarını belirten Şekercioğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün kadınlara her zaman destek olduğunun bilinmesini isteriz. Büyükşehir olduktan sonra artık 17 ilçemize hizmet veriyoruz. Daire başkanlarından, şube müdürlerine, amirlerinden, personelimize kadar Büyükşehir Belediyesi'nin her kademesinde kadınlar istihdam edildi. Bu çalışmalarımız, Kadın Dostu Belediyecilikte çok önemli aşamalar kaydettiğimiz hizmetlerimizden de görülebilir" diye konuştu.

Üzerimize Ne Düşüyorsa Yapmaya Hazırız

Programda kendisine söz verilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, her şeyin başında eğitimin olduğunu belirtti. Uzun, "Bu tür toplantılara katılımın daha kalabalık olması lazım. Her şeyin başında eğitimin olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde halen kadın erkek ayrımı yapılan okullar var. Bu sorunları aşmamız için bazı normların harekete geçmesi gerekiyor. Yerel yönetimler olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyimiz 17 ilçemizle iletişim halindedir. OECD verilerine göre kadın istihdam oranı OECD Ülkelerinde yüzde 70 oranında, bizim ülkemizde istihdam oranı yüzde 20'lerdedir. Okuryazar olmayan oranı yüzde 9. Genel olarak bu sorunları aşmalıyız. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın sosyal hayatta daha çok yer alması için çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadın Dostu Belediye 'Manisa Büyükşehir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement