Kadın Eli, Kadın Emeği" Paneli - Son Dakika
Güncel

Kadın Eli, Kadın Emeği" Paneli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Öznur Çalık, kadınla erkeğin fıtratlarının farklı olduğunu belirterek, "Ancak doğdukları andan itibaren var olan haklarının ve fırsatlarının eşit olması gerekir" dedi.

11.03.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Öznur Çalık, kadınla erkeğin fıtratlarının farklı olduğunu belirterek, "Ancak doğdukları andan itibaren var olan haklarının ve fırsatlarının eşit olması gerekir" dedi.

Çalık, Sağlık-Sen'de düzenlenen "Kadın Eli, Kadın Emeği" panelinde yaptığı konuşmada, siyasette kadının görünürlüğünü artırdıklarına işaret ederek, TBMM'deki kadın temsili oranının yüzde 14,5'e ulaştığını söyledi.

Kadına yönelik en büyük şiddetin başörtüsü konusunda yaşandığını ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"Kadını erkeği ile başı açık ve başı kapalısıyla önce başı açık ve başı kapalı kadın birbiriyle eşit olmalıdır, kadının kendi içerisindeki eşitliği sağlamalıyız dedik ve bunu sağladık.

Kadınla erkeğin eşitliği üzerinden birçok siyaset yapılıyor, birçok cümleler söyleniyor. Ben çok net şunu söylüyorum: Kadınla erkeğin fıtratları farklıdır ama mutlaka ve mutlaka doğdukları andan itibaren var olan haklarının ve fırsatlarının eşit olması gerekir."

Kadına şiddeti ortadan kaldırmak için ailenin güçlendirilmesinin önemine dikkati çeken Çalık, şu anda örf, adet, gelenek ve göreneklerin tamamen yerle bir olduğu bir Türkiye'ye doğru gidildiğini belirtti.

Değerlere sahip çıkılmayan bir ortam yaşandığını dile getiren Çalık, ayrıca medyanın şiddet haberlerini verirken kullandığı dile de dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu da kadının eğitimden uzak tutulmasının, kadına yönelik başka bir şiddet olduğunu söyledi.

Gazeteci Özlem Albayrak da "Batı kadına eşitlik ve özgürlük vaat etti ama gelinen noktada kadını hem sömürme hem nesneleştirme konusunda geleneğin de neredeyse gerisine düşen bir noktaya geldiğini düşünüyorum" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de "Türkiye panik butonlarının Türkiyesi değil sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin solunduğu Türkiye olmalıdır" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Eli, Kadın Emeği' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement