Kadın Emeğinin Ürünleri Seyhan'da Sergileniyor - Son Dakika
Güncel

Kadın Emeğinin Ürünleri Seyhan'da Sergileniyor

Kadın Emeğinin Ürünleri Seyhan\'da Sergileniyor

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) ile Seyhan Belediyesi Eşitlik Birimi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet Sergisi” ve “Kadın Emeği Pazarı”nın açılışı Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından yapıldı.

08.03.2018 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) ile Seyhan Belediyesi Eşitlik Birimi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği "Toplumsal Cinsiyet Sergisi" ve "Kadın Emeği Pazarı"nın açılışı Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından yapıldı.

"Kadınların mutluluğu, refahı, özgürlüğü için çalışıyoruz"

Tüm kadınların emekçi olduğunun altını çizen Başkan Karalar, mesleklerin, özgürlüğün, sporun, para kazanmanın cinsiyetinin olmadığını vurguladı. Seyhan Belediyesi'nin kadının mutluluğu, refahı, özgürlüğü için çok şey yapmaya çalışan bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Karalar, "Bunlara devam edeceğiz. Çünkü inanıyoruz ki kadın, erkek gibi eş ve eşit olmazsa ülke asla ileriye gidemez. 'Kadınları geride kalan ülkeler, kendileri geri kalmış ülkelerdir' der Mustafa Kemal Atatürk. Geri kalmış ülkelerde bunu sizin de görmeniz mümkündür" dedi.

"Kadının dört duvar arasına hapsolmasını istemiyoruz"

Kadının dört duvar arasına hapsolmasını asla istemediklerini dile getiren Başkan Karalar, "Bunu destekleyen zihniyete şiddetle karşıyız. Tabi ki annelik görevlerin en kutsalıdır ama kadına sadece annelik görevini yükleyen zihniyete de karşıyız. Bizim etkili olduğumuz alanlarda erkeklerle birlikte eşit olması için üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz, yapacağız" diye konuştu.

Açılışın ardından kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini sergilediği sergiyi gezen Başkan Karalar, tüm kadınlara Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla çiçek verip günlerini kutladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Emeğinin Ürünleri Seyhan'da Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement