Kadın, Emek ve Adalet" Temalı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Güncel

Kadın, Emek ve Adalet" Temalı Fotoğraf Sergisi

İzmir Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Kadın, Emek ve Adalet' temalı yarışmaya katılan fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

06.03.2017 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Kadın, Emek ve Adalet' temalı yarışmaya katılan fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

İzmir Adliyesinde açılan serginin açılışı, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Kadın Hakları ve İnsan Hakları Merkezi Sorumlusu Nuriye Kadan, 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Özkaya ve cumhuriyet savcılarının katılımıyla yapıldı.

Baro Başkanı Aydın Özcan, açılışta yaptığı konuşmada, yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından katılım olduğunu belirterek, ilk defa düzenlendikleri sergiyi, geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Baro olarak 8 Mart Kadınlar Günü'nün önemini aktarmak için iki hafta süresince çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Özcan, serginin İzmir Adliyesinde düzenleniyor olmasının ve vatandaşların ziyaret etmesinin farkındalık açısından önemli olduğunu kaydetti.

Özcan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına vermiş olduğu değere dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Atatürk ve onun devrimleri sayesinde Türk kadınına seçme, seçilme ve eğit değer hakkı verildi. Bu değerleri korumak için mücadele veriyoruz. Türkiye'de son yıllarda kadına yönelik şiddet arttı. İzmir Barosu olarak kadın hakları ihlaline yönelik davaları takip ediyor, müdahil oluyoruz. Bu suçları işleyenleri sonuna kadar takip ediyoruz. İzmir Barosu diğer barolara da öncülük yapıyor. Kadına şiddet ve cinsel istismar davalarını gündeme taşıyoruz."

Sergi açılışında yarışmaya dereceye girenlere de ödülleri verildi. Yarışmada Adem Giliz birinci, Ramazan Darı ikinci, Mustafa Kurtbaş ise üçüncü oldu. Sergide Anadolu Ajansı foto muhabiri Serdar Alakuş'un da 2 fotoğrafı yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın, Emek ve Adalet' Temalı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement