Kadın gazetecilerden Diyarbakır'daki annelere destek - Son Dakika
Güncel

Kadın gazetecilerden Diyarbakır'daki annelere destek

İstanbul ve Ankara'dan Diyarbakır'a gelen kadın gazeteci ve yazarlar, çocukları PKK tarafından kaçırılan annelere destek verdi.

08.09.2019 15:32  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul ve Ankara'dan Diyarbakır'a gelen kadın gazeteci ve yazarlar, çocukları PKK tarafından kaçırılan annelere destek verdi.

Kadın gazeteciler, HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyen anneleri ziyaret etti. Çocuklarını bölücü terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak isteyen annelerle birlikte HDP binasının önünde oturan gazeteciler, mağdur annelerle sohbet etti.

PKK'nın kaçırdığı çocuklarını kurtarmak için oturma eylemi yapan annelere destek verdiklerini belirten gazeteciler, annelerin sesinin duyulması gerektiğini ifade etti.

Annelere destek veren gazeteci-yazar Nagehan Alçı, şunları söyledi:

"Uzaktan bakmakla burada olmak arasında çok fark var. Türkiye'de maalesef her şeyi çok derin bir kutuplaşmaya kurban ediyoruz. Buradaki hakiki çığlığı ne olur buna kurban etmeyin. Siyasi olarak hangi görüşte olursa olsun, evlat acısından daha büyük bir acı yoktur. Çocuğu için çırpınan anneler var, birebir dinlemeye çalışıyorum. Hem erkek, hem kız evladı olan annelerin hikayelerini dinlemeye çalıştım. Kaçırılan kız yalnızca 15 yaşında. Çocuklar bir akşam yok oluyorlar ve aileler yaşan ölü haline geliyorlar. Bu isyanın duyulması çok önemli. Çok zor şartlarla buraya gelen aileler var. Hepsi Diyarbakır'da yaşayan aileler değil. Yüreğinin sesini dinleyip, Hacire anayı izleyip gelmiş bir avuç kadından bahsediyoruz. Bu sayının artması ve bu çığlığın duyulması gerekir."

"Bu sesi çoğaltmamız gerekiyor"

Gazeteci-Yazar Halime Kökçe de annelerle konuştuklarını, hallerini hatırlarını sorduklarını söyledi.

Karşılıklı dua ettiklerini belirten Kökçe, şöyle devam etti:

"Hepsi çok acılı. Günlerdir biz de takip ediyorduk ve gelmek için acele ediyorduk. Onlar da seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Tek tek hikayelerini dinleyince hakikaten olayın ciddiyetini anlıyorsunuz. Bir ailenin küçücük 10 yaşındaki çocuğu gitmiş, 5 yıldır haber alamıyorlar. Irak'tan aramışlar, bir çocuğu hapiste ömür boyu mahkum edilmiş ve HDP o çocuğu uyarıyor 'Annene söyle evine gitsin' diyor. O kadın, çocuğunu almak için burada bekliyor. Bu sesi çoğaltmamız gerekiyor. 'Niye HDP binası önündesiniz' diye soruyorlar annelere. 'Biliyoruz buradan irtibatlanarak gittiklerini' diyorlar, gönderildiklerini ya da kaçırıldıklarını. Bu o kadar çıplak bir gerçek ki."

Oğlu terör örgütü tarafından kaçırılan anne Sadiye Özbey ise "Gitsin kendi çocuklarını yollasınlar. Güçleri yetiyorsa Amerika ile savaşsınlar, Türkiye'den ne istiyorlar? O zaman burada yaşamasınlar. Bizim çocuklarımızı getirsinler, biz arkamıza bakmadan gideceğiz. Ciğerim yanıyor. Alsın gelsin şu an beni öldürsünler, kaybedecek bir şeyim yok." şeklinde konuştu.

Gazeteci, yazar ve televizyon sunucularından oluşan ekipte, Halime Kökçe, Gülcan Tezcan, Nagehan Alçı, Fadime Özkan, Deniz Kilislioğlu, Betül Soysal Bozdoğan, Zeynep Türkoğlu, Sevil Nuriyeva, Meryem İlayda Atlas, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, İnternet Haber Ankara Temsilcisi Hatice Kübra ile birlikte 20'ye yakın gazeteci yer aldı.

Kadın gazetecilerden Diyarbakır\'daki annelere destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın gazetecilerden Diyarbakır'daki annelere destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı
    10:58 Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde park halinde olan ve bir anda hareket ederek içinden dumanların yükseldiği araç, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Olayda araçta ufak çaplı hasar meydana geldi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap, 2 adet hassas terazi, 12 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 27 adet 9 mm tabanca fişeği ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi
    10:56 Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

    Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek için Yazarlık Atölye çalışması düzenledi. Okul Öncesi ve Çocuk Kitapları Yazarı Bilge Sunay Sönmez tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı.

  • Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü
    10:55 Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü

    Muş ve Hakkari'de karla mücadele ekipleri, metrelerce karın bulunduğu yollarda çalışmalarını sürdürdü. Muş'ta 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için çalışma başlatan ekipler, Çavuştepe mevkisinde kar kalınlığının 7 metreye ulaştığı zorlu bir bölgede ilerlemekte güçlük çekti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise ekipler, 5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen üs bölgelerinin yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdü.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyoneti çalan çift, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.

  • Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu
    10:54 Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu

    Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde bulunan Troya Müzesi, Troy Museum Journal adlı dijital dergiyi araştırmacıların kullanımına sundu. Dergi, müzecilik, arkeoloji, tarih, sanat tarihi, etnografya, sosyoloji, coğrafya, edebiyat tarihi, felsefe tarihi ve kültürel çalışmalara ait içerikler içermektedir. Amacı, bilimsel araştırmaların ve çalışmaların yayınlanması ve araştırmacılarla paylaşılmasıdır. Derginin ilk sayısı yayınlanmış olup, ikinci sayısı eylül ayında yayınlanacak ve yılda iki sayı olarak devam edecektir. Troya Müzesi, derginin uluslararası platformlarda da taranmayı hedeflemektedir.

  • MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi
    10:54 MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin aday çıkardığı ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Ersoy, Sarız İlçesine yapılacak olan 2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili müjdeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

  • Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi
    10:53 Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayesinde yürütülen Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve diğer yetkililer katıldı. Panelde erken yaşta evlilik, aile içi şiddet, siber suçlar ve kadın destek hattı gibi konular ele alındı.


Advertisement