Kadın Gelişim Seminerleri Yahyalı'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Kadın Gelişim Seminerleri Yahyalı'da Başladı

Kadın Gelişim Seminerleri Yahyalı\'da Başladı

KAYMEK ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlediği Kadın Seminerleri‘nin ilki Yahyalı’da yapıldı.

31.10.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYMEK ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlediği Kadın Seminerleri'nin ilki Yahyalı'da yapıldı.

Yahyalı Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezi'nde 31 Ekim Pazartesi Günü Saat: 10.00'da başlayan seminerlere Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, KAYMEK İlçe Kadın ve Gençlik Merkezi Sorumlusu Burak Gül ve kadınlar katıldı.

Seminerde açılış konuşmasını yapan TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, KAYMEK ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu tarafından kadınların gelişimi, kişisel gelişimi ve girişimciliği ile alakalı bir program hazırladıklarını ve bunu bütün ilçelerde yapmak istediklerini belirtti. Sarıoğlu, "Yahyalı Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben de Yahyalılı olmam hasebi ile ilk programımızı Yahyalı'da yapmak istedik. Yahyalı Kadınlarını çok seviyoruz ve her tarafta daha fazla ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu bağlamda da bir çalışma yapmak istedik. Her şeyin başı eğitim olduğu için burada da eğitimle başlanmanın uygun olacağını düşündük." şeklinde konuştu.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de yaptığı konuşmada bu programın ilk olarak Yahyalı'da yapılmasını sağlayan TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu'na ve KAYMEK yetkililerine teşekkür etti. Başkan Öztürk, "Yahyalı'nın kadını doğuştan girişimcidir. Çünkü Halıcılık gibi bir nimetimiz, bir güzelliğimiz, bir üreticiliğimiz, bir girişimciliğimiz vardı. Her bir kardeşim biraz yürümeye başladığı zaman, dillenmeye başladığı zaman annesinin tasarımını görürdü. Annesinin o düşüncesindeki güzelliği halıya nakşettiğini görürdü. Bugün Yahyalı'da nakliyecilik gelişmişse bunun sebebi Yahyalı Kadınının beyine olan, ev ekonomisine olan katkısındandır. Dokuduğu halıları satarak verdiği katkı… Eğer oğlu evleniyorsa,halısını satarak onunla evlendirmiştir. Beyi bir dükkan açmışsa dokumuş o halıları satarak sermayeye destek vermiştir. Eskiden evlerimizin yüzde 98'inde halı dokunurken, maalesef artık sadece % 2'sinde halı dokunuyor. Girişimcilik çok önemli diye düşünüyorum. Dünya ve İslam Tarihine bakacak olursak, önemli kadın girişimcileri görmemiz mümkün. Peygamber Efendimiz 'in (A.S) ilk eşi Hatice Annemiz kervan sahibi bir tüccardı, girişimci bir bayandı." dedi.Kadınların, hayatın önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Esat Öztürk " Hamdolsun kadınlarımız, üretkendir, beyinin zor gününde yanındadır. Bayandaki vefa yeryüzünde başka hiçbir şeyde yoktur. Kocasına, çocuğuna, işine olan vefasını bir yerde göremezsiniz. Bu açıdan kadınımız, bizim hayatımızın olmazsa olmazıdır. Cenab-ı Allah Kadın ve Erkeği kullukta aynı yaratmıştır. Ama rollerimiz farklıdır. Ama şunun altını çizerek söylüyorum, ekonomiye vermiş olduğunu katkı, hiçbir zaman küçümsenmeyecek kadar çok." diye konuştu.

Konuşmasında ilçelerde açılan Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezilerine de değinen Başkan Öztürk, ilçelere kazandırılan güzel tesislerden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Seminerde katılımcılara Yrd. Doç. Dr. Füsun Acar tarafından, 'Kendi Hayatının Lideri Ol!'; NLP Uzmanı Gamze Poyraz tarafından 'Nasıl Kel Kaldım?'; Klinik Psikolog Nuran Oğuzkaya tarafından 'Kadın Olmak ve Aile Hayatı'; Avukat Şirin Yarımçam tarafından 'Kadının İnsan Hakları'; TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu tarafından 'Girişimcilik Nedir?'; Proje Danışmanı Zeynep Odacı tarafından 'KOSGEB Destekleri' ve İŞKUR Uzman Songül Tufan tarafından 'İŞKUR Bilgilendirme' konulu seminerler verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Gelişim Seminerleri Yahyalı'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement