Kadın Girişimciler Başarı Öykülerini Paylaştı - Son Dakika
Ekonomi

Kadın Girişimciler Başarı Öykülerini Paylaştı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlediği "Girişimciliğin Kadın Yüzü" konulu panelde, kadın girişimciler başarı öykülerini paylaştı.

08.03.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlediği "Girişimciliğin Kadın Yüzü" konulu panelde, kadın girişimciler başarı öykülerini paylaştı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MARKA Konferans Salonu'ndaki panelin açılışında yaptığı konuşmada, erkek acziyetinin en büyük göstergesinin kadına karşı şiddet olduğunu söyledi.

Vali Güzeloğlu, kadına şiddetin önlenmesi açısından yapılacak çalışmaların önemine değinerek, "Kadını ve kadına bağlı bütün değerleri sadece bugün değil yaşadığımız her an ve her zaman hatırlamak bir erkek olarak hiç bitmeyecek bir önceliğimizdir. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım" dedi.

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan da Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için kadının iş hayatına katılımının zorunluluk halini aldığını belirtti.

Türkiye'de kadın istihdamının 5 yılda yaklaşık yüzde 58 oranında artarak 3 milyon 849 bine ulaştığına işaret eden Ayhan, MARKA'nın mali, teknik ve doğrudan faaliyet desteği programlarıyla kadınlara ve kadın girişimcilere destek olduğunu dile getirdi.

Girişimci kadınlar başarıları anlattı

Panelin konuşmacılarından MAPSİS Metal Genel Müdürü Filiz Akkaş yaklaşık 16 yıllık iş hayatından sonra kendi işini kurmak istediğini, bu nedenle 2001'de girişimcilik kursuna katılarak, bu konuda ilk adımını attığını belirtti.

Kursun yapacağı iş için kendisinde yeni ufuklar açtığını ifade eden Akkaş, "Bir iş kurmak ve girişimci olmak zordu. Özellikle erkek hakimiyetinde olan metal işleme sektöründe kadın olmak daha da zordu. Metal işleme sektöründe bir pazar açığının olduğunu fark ettim ve bu konuda araştırmalarda bulundum. 2001'de 350 metrekare alanda bir makine ve konusunda deneyimli olmayan 3 personelle metal işleme sektörüne girdim" diye konuştu.

Akkaş, kısa sürede önemli başarılar yakaladıklarını, 2014'te üretim kapasitelerini 6 kart arttırdıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Üretimimizi bu yıl itibarıyla 30 kişiyle sürdürüyoruz. Ürettiğimiz malları Belçika, Almanya ve Fransa'ya ihraç ediyoruz. 2013'te Kocaeli'de en iyi girişimcilik ödülüne layık görüldüm. Kurulduğumuzdan bugüne kadın istihdamına önem vermekteyiz. Firmamızın idari kadrosunun tamamı kadından oluşmaktadır. Üretimimizin her alanında kadın istihdamında bulunuyoruz. Özellikle kadın çalışanlarımızın eğitimine önem veriyoruz."

"Düşü olmayanın işi olmaz"

Nardane Kuşçu ise emekli olduktan sonra Kandıra ilçesinde "Düşü olmayanın işi olmaz" sloganıyla 100 dönümlük alanda Narköy'ü kurduğunu, buraya gelen yerli ve yabancı doğaseverlerin çiftçilik yaparak şehrin stresinden uzaklaştıklarını anlattı.

Narköy'ün, eğitim odaklı sürdürülebilir turizm merkezi ve organik tarım çiftliği olduğunu, burada 3 yıldızlı ekolojik otel de kurduğunu belirten Kuşçu, aile ve grup konaklama üniteleri, yörük çadırı, organik çiftlik yemeklerinin pişirildiği restoran, açık ve kapalı derslikler, organik tarım çiftliği bulunduğunu ifade etti.

Kuşçu, kadınların iş hayatında imkan verildiğinde erkeklerden daha da başarılı olabileceğine inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, başarılı kadın girişimcilere plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kadın Girişimciler Başarı Öykülerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı
    14:49 AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, mal varlığını açıkladı. Demirkol, 8 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve başhekimlik yaptığını belirterek, mal varlığına ilişkin bilgileri paylaştı. Mal varlığının içinde bir otomobil, arsalar ve tarlalar bulunduğunu ifade eden Demirkol, nakit kısmını da seçim döneminde harcadığını söyledi.

  • Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi
    14:49 Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi

    Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu' ve 'Sera Kurulumu' projeleri kapsamında kurulan 40 sera, törenle üreticilere teslim edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada kentte üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Sezer, sera alanlarının genişletilmesi ve seracılığın geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi
    14:48 Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi

    Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları, şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Şubat ayında ihracatlar bir önceki yıla göre yüzde 17,7 artarak 314 milyon 61 bin dolar olarak gerçekleşti. Mobilya en çok ihracat yapılan sektör olurken, Irak en çok ihracat yapılan ülke oldu. Kayseri'nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için destek gerektiği vurgulandı.

  • Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı
    14:47 Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı

    Kırşehir İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan 2 milyon 500 bin lira değerindeki 420 çöp konteynerini köylere dağıtmaya başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Avşar, çevre düzeni ve temizlik hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, konteynerlerin temininde destek olan Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan'a teşekkür etti.

  • Manavgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Soğuk Hava Deposu Projelerini İnceledi
    14:46 Manavgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Soğuk Hava Deposu Projelerini İnceledi

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cuma Pazarı Kapalı Pazar Yeri ve Taşağıl Soğuk Hava Deposu projelerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Manavgat Belediyesi'nin her mahalleye kapalı alan yapma projesi kapsamında Milli Egemenlik Mahallesi Kapalı Pazar Yeri Projesi'nin temeli atıldı. Soğuk hava deposuyla birlikte, tarlalarında ve bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri büyük bir heyecanla hasat eden üreticiler, ürünlerini aynı gün içerisinde soğuk hava deposuna ulaştırmanın avantajına sahip olacak. Soğuk Hava Deposu'nun Mayıs ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

  • DSİ, Yozgat'a 16 milyar lira harcayarak 122 tesis inşa etti
    14:41 DSİ, Yozgat'a 16 milyar lira harcayarak 122 tesis inşa etti

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ'nin son 21 yılda Yozgat'a 16 milyar 961 milyon 86 bin lira harcamayla 122 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Yapılan tesisler arasında içme suyu tesisleri, barajlar, göletler ve HES'ler bulunuyor. Ayrıca, tamamlanan taşkın koruma tesisleri ile taşkın riski azaltılmış ve vatandaşlar güvence altına alınmıştır.


Advertisement