Kadın Girişimcilere Teminatsız Kredi Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Kadın Girişimcilere Teminatsız Kredi Müjdesi

Kadın Girişimcilere Teminatsız Kredi Müjdesi

AYF Teminat Destekli KOBİ Kredisi, ilk harekete geçecek girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor.

24.10.2013 16:15  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYF Teminat Destekli KOBİ Kredisi, ilk harekete geçecek girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Sakarya kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından tertip edilen Ziraat Bankası "İlk Bankam İlk Kredim" adlı girişimcilik kredisi bilgilendirme toplantısı, SATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya ve Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya ayrıca TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı ve İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Dinçbal Kal, Ziraat Bankası Sakarya Bölge Başkanı Yılmaz Aydın, Kocaeli Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Penbe Arslan ile SATSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi, Kadın Girişimciler Meclisi Üyeleri ve girişimci adayı kadınlar iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu günümüzde girişimciliğin tanımı ve önemine değinerek, "Girişimci varolanla yetinmeyen ve risk alma cesareti olan kişidir. Girişimcinin ise olmazsa olmazı sermayedir. En büyük sorun olan sermayeye ulaşmada yeni bir çözüm üretildi. Teminatsız kredi fırsatı. Bu kredi iki yıl geri ödemesiz, sonrasında 36 ay eşit taksitle ve yine yüzde 30 faiz indirimi ile toplam 5 yılda ödeniyor. Hem kuruluş sermayesi hemde işletme sermayesi olarak alınabilen bu kredi Sakaryalı kadın girişimcilerimize büyük fırsat. Bugünkü organizasyon ile süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. Çevremizde 'sermayesi olsa işini kurar ve geliştirir' diyeceğimiz insanlara Kurulumuz aracılığı ile bu toplantı vesilesiyle faydalı olursak bu bizim baş tacımız olur" dedi.

Hacıeyüpoğlu İcra Komitesine de çalışmalarından dolayı teşekkür ederek girişimci adayı kadınların iş kurma ve sermayeye erişim konusunda yaşadığı sıkıntıları minimize etmek hedefi ile çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya ise ülkemizde kadın girişimcilerin mevcut durumuna değinerek konuşmasında şunları dile getirdi:

"Girişimcilik, yeni işletmelerin doğması ve yeni iş alanlarını oluşturulmasının anahtarıdır. Girişimcilik, bireyin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik ve kültürel yapının bir ürünüdür. Artık günümüzde, kadınların çalışma hayatında ve kendi işlerini kurmakla karşılaştıkları sorunlar hem karar alıcılarının hem de akademik dünyanın ve sivil toplumun gündemine girmiştir. Bu doğrultuda değerlendirildiğinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimciliğin her açıdan desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Girişimci adaylarının bilgisini ve bununla paralel cesaretlerini artıracak çözümler için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Odamız bünyesinde çalışmalarını devam ettiren SATSO Kadın Girişimciler Kurulumuzu da çalışmalarından ötürü buradan tebrik ediyorum. SATSO olarak ilimizdeki girişimci kadın ve genç potansiyelinin aktif bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Bankanın Sakarya Bölge Yöneticiliği Girişimci Bölge Pazarlama Yöneticisi Fatih Demir tarafından gerçekleştirilen sunumda girişimcilere verilen destekler ve kredi imkanları hakkında sunum yapıldı

TEMİNATSIZ İLK KREDİ

"AYF Teminat Destekli KOBİ Kredisi" adı altında Avrupa yatırım Fonu işbirliğinde KOBİ'lere yeni finansman imkanı sunan projenin detayları hakkında bilgi veren Demir, "Söz konusu destek kapsamında özellikle kadın girişimcilere yönelik daha düşük faiz oranları ve esnek vade seçenekleriyle ilk kez işini kuran veya işini büyütmek isteyen girişimcilere 50 bin TL'ye kadar nakdi kredi imkanı sunulmaktadır. Özellikle teminatsız olarak verilen bu krediden Sakarya ve Marmara Bölgesindeki girişimci adayı bayanların maksimum seviyede yararlanmasını tavsiye ederiz. Bankamıza bekleriz" dedi.

Toplantıda gerçekleştirilen sunumun ardından geçilen soru cevap bölümünde Ziraat Bankası Sakarya Bölge Başkanı Yılmaz Aydın, Sakarya Bölge Yöneticiliği Girişimci Bölge Pazarlama Yöneticisi Fatih Demir, Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu girişim adayı bayan katılımcıların sorularını cevapladılar. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Girişimcilere Teminatsız Kredi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement