Kadın Güzelliği Üzerine Bir Sergi "GİRLS" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadın Güzelliği Üzerine Bir Sergi "GİRLS"

Kadın Güzelliği Üzerine Bir Sergi "GİRLS"

Manolo Ty ve İsveçli fotoğrafçı Isabell N Wedin "Girls" sergisiyle Türkiye'li fotoğrafseverlerle buluşuyor.

23.11.2011 15:39  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'de yer alan PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde açılacak sergi Berlin'deki paralel sergiyle birlikte Almanya ve Türkiye arasındaki kültürel dayanışmayı ve barışı göstermeyi hedefliyor. 25 Kasım Cuma günü saat 19:00'da açılışı gerçekleşecek olan sergide 23 fotoğraf yer alıyor.

Sanatçı Manolo Ty sergiyle ilgili şu görüşlerini dile getiriyor;

"Sanat tarihi boyunca kadın vücudu beğenilmiş, idealize edilmiş ve yüceltilmiştir.

Günümüze kadar kadın güzelliği kadın ve erkek tüm sanatçılar tarafından ilham kaynağı olmuştur. "Girls" farklı ulus, cinsiyet, deneyim ve vizyonlara sahip iki fotoğrafçının buluşma noktası. Sergide bir erkek gözüyle kontrast ve gölgeler ön plana çıkarken, diğer yanda kadın gözüyle doğaya olan aşkı keşfedebilirsiniz.

Manolo Ty

1985 Almanya doğumlu. Anne ve ablasıyla birlikte yetişen sanatçı tüm çalışmalarında kadın güzelliğini ortaya çıkaran işler üretiyor. Klasik güzelliğe göndermede bulunan Ty, dijital teknolojiyi de fotoğraflarında kullanıyor. Halen Berlin'de yaşayan sanatçı, E2 Art isimli kendi stüdyosunda portre, moda ve nü fotoğraf çalışmalarına devam ediyor. www.manoloty.blogspot.com

Isabell N Wedin

1984 İsveç doğumlu. Çocukluğunu doğanın içerisinde küçük bir kasabada geçirdi. Doğa ve kadın teması üzerinden ağırlıklı olarak fotoğraflar üretiyor. Anaerkil yaşamı ve doğanın sonsuzluğunu anlatan fotoğraflar üretiyor. Wedin çalışmalarına halen İsveç'te devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kadın Güzelliği Üzerine Bir Sergi 'GİRLS' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement