Kadın milli atletler Ağrı'da güç depoluyor - Son Dakika
Güncel

Kadın milli atletler Ağrı'da güç depoluyor

Ağrı'da kampa giren kadın milli atletler, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma hedefiyle günde çift antrenmanla güç depoluyor.

24.04.2022 11:18  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da kampa giren kadın milli atletler, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma hedefiyle günde çift antrenmanla güç depoluyor.

Şubat ayında Portekiz'de gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda takım halinde 2. olan ve mart ayında da aynı ülkenin Lizbon kentinde yapılan Dünya Üniversiteler Kros Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olan Yayla Günen ile milli atletler Fatma Karasu ile Nuran Satılmış, Ağrı'da kamp yapıyor.

Atletizm Milli Takım Antrenörü Sedat Günen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır kadın atletlere antrenörlük yaptığını söyledi.

Müsabakalara hazırlandıklarını ve İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak 10 bin metre Avrupa Kupası'na katılmayı hedeflediklerini ifade eden Günen, şöyle konuştu:

"Bu müsabakalardan en önemlilerden Konya'da yapılacak İslami Dayanışma Oyunları ve Akdeniz Oyunları'na katılmayı hedefliyoruz. 1 Ocak'ta barajı geçip 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'na da katılmak istiyoruz. Ocak ve şubat döneminde Şanlıurfa'da kamp yaptık. Oradaki kamp sona erdikten sonra Ağrı'da kamp yapma isteğimizi federasyonumuzla planladık. Sporcularımızın büyük hedefleri doğrultusunda yüksek rakım ve irtifadan dolayı burayı tercih ettik. Kampımızı en iyi şekilde yapıyoruz. İnşallah emeğimizin karışlığını alırız. Ağrı'nın iklimi, havası, arazi şartları, tartan pistleriyle diğer illerden çok avantajı var."

"Türk tarihinin hemen hemen en iyi derecelerini koşmaya başladılar"

Ağrı'nın havasının çok temiz olduğunu ve kampın çok verimli geçtiğini aktaran Günen, Ağrılı kızlarla memleketlerinde kamp yaptıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Her 3 sporcudan da büyük başarılar beklendiğini vurgulayan Günen, "Atletizmde Türkiye'nin en iyi sporcuları bu 3 kızımız. Bu sporcularımız Türkiye'nin başarı beklediği sporcular arasında yer alıyor. Atletizmde en iyi grup bu ve bunlar da Ağrılı kızlarımız. Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ilimiz ve ülkemizin adını en iyi şekilde duyuracağımızdan şüphemiz yok. Sporcumuzun üçü de birbirinden başarılı. Türk tarihinin hemen hemen en iyi derecelerini koşmaya başladılar. Olimpiyatlara katılma hedefiyle çalışıyoruz. Kızlarımız Türkiye'nin başarılı atletleri ve yarı maratonda en iyi derecelerini bu sene gerçekleştirdiler." diye konuştu.

Milli sporcu Yayla Günen de beden eğitimi öğretmeninin ebeleme oynarken kendisini keşfettiğini ve bu şekilde atletizme başladığını bildirdi.

Yaklaşık 14 yıldır atletizm sporuyla ilgilendiğinden bahseden Yayla Günen, "Balkan şampiyonluğum var. Geçen ay Portekiz'de yapılan yarışmada dünya üçüncüsü oldum. Avrupa dördüncülüğüm var. Bu şekilde birçok başarımız var. Tüm sporcuların olduğu gibi bizim de olimpiyat hayalimiz var. Birçok yarışmaya katılacağız ve inşallah başarılı sonuçlar elde edip Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları kadrosunda yer almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli sporcular Fatma Karasu ile Nuran Satılmış da ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarı için kentte güç depoladıklarını anlattı.

Kadın milli atletler Ağrı\'da güç depoluyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın milli atletler Ağrı'da güç depoluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement