Bodrum'da Kadın Muhtar Adaylarının Zorlu Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Kadın Muhtar Adaylarının Zorlu Mesaisi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde muhtarlık için erkek rakipleriyle yarışan kadın muhtar adayları, sabahın erken saatlerinde zorlu bir maratona başlıyor.

13.03.2014 11:30  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÇİFTÇİ - Bodrum ilçesinde muhtarlık için erkek rakipleriyle yarışan kadın muhtar adayları, çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başlıyor.

Sabah evlerini temizleyen ve makyajlarını yapan kadın muhtar adayları, kapı kapı gezip destek istiyor. Aday oldukları mahallelerin belli bölgelerine sevenlerinin desteğiyle isimlerinin yazılı olduğu pankartları asan adayların en büyük destekçileri ise eşleri oluyor.

Akşam karanlığına kadar kahvehaneler dahil birçok sivil toplum kuruluşunu ziyaret ederek muhtar olmak için destek isteyen kadınlar, yerel yönetimlerde daha çok kadının söz sahibi olması için çalışıyor. Aday oldukları mahalledeki bütün insanların ellerini sıkarak projelerini anlatan kadın adaylar, seçim çalışmalarının yanı sıra ev işlerini de yerine getiriyor.

"5 aydır gece gündüz çalışıyor"

Konacık Mahallesi muhtarlığına aday olan Melike Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 aydır gece gündüz demeden muhtar olmak için mahalleyi sokak sokak gezdiğini, vatandaşlarla sohbet ettiğini söyledi.

"Maddi ve manevi anlamda vatandaşlara hizmet" anlayışıyla muhtarlığa aday olduğunu dile getiren Kahraman, şunları kaydetti:

"Kadınların da artık siyasette etkin rol oynaması lazım. Erkeklerin siyasette çok iyi olduğunu biliyoruz ama bizim de siyasetin ucundan, kenarından tutmamız gerektiğinin farkındayız. Konacık'ta evde otururken 'Canım sıkıldı aday olayım' demedim. Sosyal bir kadınım. 14, 15 yıldır halk eğitim merkezlerinde kurslar aldım. Vergi dairesinde çalıştım için birçok insanı yakından tanıyorum. Vatandaşlar istedi, ben de aday oldum."

Kadın aday olmanın erkeklere göre daha avantajlı olduğunu belirten Kahraman, "Ev ev geziyorum. Günlere, mevlitlere gidiyorum. Bir muhtar adayının ne yapması gerekirse onları yapıyorum" dedi.

Muhtar adayı Ocak, babasının izinde

Mesudiye Ocak ise Denizli'nin Kale ilçesinde iki dönemdir muhtarlık yapan ve bu yıl tekrar aday olan babası Durmuş Ülgül'ü kendisine örnek alarak muhtarlığa aday oldu.

Babasının yanında "muhtarlık stajı" yaptığını dile getiren Ocak, "Ağabeyim de Burdur'da kaymakam. Bürokrasinin içinde bulunan ailemden yönetimle ilgili birçok şey öğrendim. Öğrendiklerimi muhtar olunca uygulamak istiyorum" diye konuştu.

Aynı zamanda mahalledeki bir marketinde işletmeciliğini yapan Ocak, en büyük destekçisinin eşi Akın Ocak olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarının zorlu ama heyecanlı olduğunu dile getiren Ocak, sabahın erken saatlerinde ev temizliği, market temizliğiyle başlayan sürecin akşamın geç saatlerine kadar sürdüğünü sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Kadın Muhtar Adaylarının Zorlu Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement