Kadın Özel Harekatçıların Lügatinde "Pes Etmek" Yok - Son Dakika
Güncel

Kadın Özel Harekatçıların Lügatinde "Pes Etmek" Yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığında görevli kadın komiser yardımcısı K.D, "Pes etmek kelimesi, bizim sözlüğümüzde yer almıyor.

06.03.2018 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORHAN ONUR GEMİCİ - Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığında görevli kadın komiser yardımcısı K.D, "Pes etmek kelimesi, bizim sözlüğümüzde yer almıyor. Zorlu ve bir o kadar da zevkli bir eğitim sürecinden sonra bu üniformayı giymeye hak kazanıyoruz ve cennet vatanımızın her köşesinde görev yapmaya hazır hale geliyoruz. İşimizi severek yaptığımız için de herhangi bir zorluk çekmiyoruz." dedi.

Aldıkları zorlu eğitimlerin ardından gösterdikleri başarılarla Türk Polis Teşkilatının gururu olan kadın özel harekatçılar, erkek meslektaşları ile omuz omuza, büyük bir özveriyle mücadele ediyor.

Türk Polis Teşkilatındaki başarılı kadın personelden Özel Harekat Başkanlığında görevli komiser yardımcısı K.D. de diğer meslektaşları gibi vatandaşların huzur ve güvenliği için gece gündüz görev yapıyor.

Emniyette 8 yıldır operasyondan operasyona koşan ve güvenlik gerekçesiyle kimliği gizli tutulan komiser yardımcısı K.D, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" öncesinde bir kadın olarak polislik yapmanın kendisine neler hissettirdiğini AA muhabirine anlattı.

Asker ve polisin sevildiği ve onlara saygı duyulduğu bir ailede yetiştiğini belirten K.D, suç ve suçluyla mücadelede etkin görev alabilmek amacıyla bilerek ve isteyerek polislik mesleğini seçtiğini söyledi.

"Bu üniformayı giymekten büyük gurur duyuyoruz"

Komiser yardımcısı K.D, Emniyet Genel Müdürlüğünün en etkin silahlı müdahale birimi olan polis özel harekatın, vatan, millet ve bayrak sevgisi için her şeyden vazgeçebilen gönüllü, disiplinli ve soğukkanlı bireylerden oluştuğuna dikkat çekerek "Bizler burada, kadın-erkek, omuz omuza, sırt sırta, kardeşlik bağları içerisinde görev yapıyoruz. Çok güçlü ve büyük bir aileyiz. Büyük özveriyle, kararlılıkla görev başındayız. Bu birimde olmaktan ve bu üniformayı giymekten büyük gurur duyuyoruz." diye konuştu.

8 Mart'ın, tarihten bugüne hayatın her alanında başarılara imza atmış kadınlara kendilerini özel ve değerli hissettiren bir gün olduğunu ifade eden K.D, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kutsal polislik mesleğinde kadın-erkek ayrımı olmadığını vurgulayan K.D, verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirebilmek amacıyla sürekli kendilerini geliştirdiklerini ve her konuda erkek meslektaşlarıyla yardımlaştıklarını kaydetti.

"Herhangi bir zorluk çekmiyoruz"

Komiser yardımcısı K.D. şu ifadeleri kullandı:

"Pes etmek kelimesi, bizim sözlüğümüzde yer almıyor. Bizler bilerek ve isteyerek bu birime başvuruda bulunuyoruz. Zorlu ve bir o kadar da zevkli bir eğitim sürecinden sonra bu üniformayı giymeye hak kazanıyoruz ve cennet vatanımızın her köşesinde görev yapmaya hazır hale geliyoruz. İşimizi severek yaptığımız için de herhangi bir zorluk çekmiyoruz."

Ailelerinin ve akrabalarının kendileriyle gurur duyduğunu belirten K.D, göreve giderken bir daha geri dönmeme ihtimalleri olduğunu çok iyi bildiklerini ve vatandaşların dualarıyla çok daha güçlü hissettiklerini söyledi.

"Kadın polisler, herkesin takdirini toplamakta"

Komiser yardımcısı K.D, yediden yetmişe herkesin yanlarında olduğunu bildiklerini vurgulayarak "Halkımızla iç içe, güler yüzlü, çalışkan kadın polislerimizin sahada aktif olarak rol almaları ve görünürlüklerinin artması, görevde gösterdikleri başarılar, herkesin takdirini toplamakta. Suç ve suçlu profili günümüzde o kadar değişti ki kadın polislerimize günümüzde eskisinden çok daha fazla ihtiyaç var. Son yıllarda polisliğe yapılan rekor başvurular da gösteriyor ki kadın-erkek bizden bayrağı devralabilecek herkes, büyük bir istekle bizim gibi burada görev almak istiyor." ifadelerini kullandı.

Polislik mesleğini seçmek isteyen kadınlara, "Hayatta başarmak istedikleri ne varsa asla pes etmesinler ve çok çalışsınlar, azimli olsunlar." önerisinde bulunan K.D, polis özel harekat biriminin bir üyesi olmanın, mükemmel bir duygu ve onur verici olduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerinin varlık amacının, vatan ve milletin birlik ve beraberliğini korumak, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak olduğunu dile getiren K.D, terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili şunları kaydetti:

"Adı ister YPG/ PKK ister FETÖ/PDY olsun, huzur ve güven ortamını bozmaya cüret edebilecek tüm terör örgütleri ve onların uzantılarının karşısında dimdik güçlü bir şekilde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Modern silah, araç ve gereçlerle donatılan bizler, her zaman, her yerde ve her koşulda emir-komuta zinciri içerisinde bıkmadan ve usanmadan bize verilen görevlerin layıkıyla üstesinden geldik ve gelmeye de devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Özel Harekatçıların Lügatinde 'Pes Etmek' Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

    Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 80 personelin katıldığı çalışmada, iş makineleriyle birlikte 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.


Advertisement