'Kırmızı Balon Kampanyası'na Akdeniz Eş Başkanı Mutlu'dan Destek - Son Dakika
Yaşam

'Kırmızı Balon Kampanyası'na Akdeniz Eş Başkanı Mutlu'dan Destek

\'Kırmızı Balon Kampanyası\'na Akdeniz Eş Başkanı Mutlu\'dan Destek

Mersin Kadın Platformu, çocuk istismarına karşı hazırladıkları 'Kırmızı Balon Kampanyası' ile ilgili olarak Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'yu ziyaret etti.

29.09.2016 10:12  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, çocuk istismarına karşı 'Kırmızı Balon' adıyla hazırladıkları kampanyayla ilgili olarak, Mersin'in Akdeniz İlçesi Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'yu makamında ziyaret ederek bilgilendirdi.

BAŞKAN MUTLU'YA KIRMIZI BALON

Ziyarette, Platform Sözcüsü Zeynep Kaya, Kırmızı Balon kampanyasının kapsam ve detaylarını içeren dosyayı ve kampanyanın simgesi olan kırmızı balonların ilkini de Yüksel Mutlu'ya takdim etti.

Mersin Kadın Platformu olarak ellerinden geldiği ölçüde kadın sorunlarına yönelik konularda bir araya gelerek ses olmaya çalıştıklarını dile getiren Zeynep Kaya, özellikle sokak eylemleriyle farklılıklarını ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.

"BU KAMPANYADA BELEDİYELERİ DE GÖRMEK İSTİYORUZ"

Çocuk istismarlarını daha fazla gündeme taşımak ve bu sorunun çözümü noktasında kamuoyu oluşturmak için önlerine bir kampanya planı koyduklarını belirten Kaya, "Çocuk istismarlarına yönelik bir araştırmamız mevcut. Bunun yanı sıra Mersin'de bu konuda neler yapabileceğimize dair bir dosya hazırladık. Biz bu çalışma içerisinde belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve kentteki belirli bazı kurumların da olmasını istiyoruz. Bu nedenle Kırmızı Balon kampanyamızı anlatmak üzere kurumlarımızı tek tek ziyaret etmeye başladık. Akdeniz Belediyesi'nin bu tür konulara hassasiyetle yaklaştığını biliyoruz. Kampanyamızda sizleri de yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

"KADIN KATLİAMLARI BİR CİNS KIRIMI"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eş Başkan Mutlu ise gerçek bir dayanışma ve kız kardeşlik duygusu içerisinde kadınlardan güç aldıklarının altını çizdi. Kadın ve çocuklara yönelik istismarın çok yüksek, ürkütücü boyutlara ulaştığını belirten Mutlu, "Özellikle kadın katliamları adeta bir 'cins kırımı' haline dönüştü. Konumu ne olursa olsun, bütün kadınlar bu konuda aynı geminin içindeyiz. Siyasal süreçler başta olmak üzere, bizi pek çok konuda zorlayan etkenler olmasına karşın, bu konuda kadına yaklaşımımız ve duruşumuz Mersin'de bazı alışkanlıkları değiştirmiştir." diyerek düşüncelerini dile getirdi.

KADIN DAYANIŞMASI

Mutlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu birlik ve beraberliği kadınlar olarak büyütmemiz gerekiyor. Kadınlar olarak, beraber ve güçlü duruşumuzla, kadın örgütlülüğünü yükselterek ve bize yönelik milliyetçi-militarist ve kadını yok sayan politikalara rağmen bir arada olmamızı önemsiyorum. Kırmızı Balon Projenizde yanınızda olduğumuzu da ifade etmek istiyor, projede emeği geçen Mersin Kadın Platformu bileşenlerine ve tüm kadın arkadaşlara teşekkür ediyorum."

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 'Kırmızı Balon Kampanyası'na Akdeniz Eş Başkanı Mutlu'dan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.


Advertisement