Kadın Platformu Üyelerinden Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Kadın Platformu Üyelerinden Yürüyüş

Kadın Platformu Üyelerinden Yürüyüş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Platformu Şanlıurfa Şubesine bağlı kadınlar yürüyüş düzenledi.

08.03.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Platformu Şanlıurfa Şubesine bağlı kadınlar yürüyüş düzenledi.

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi önünde yürüyüşe başlayan kadınlar, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Geçen günlerde KESK ve bağlı sendikalara karşı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 23 kadın üyenin fotoğraflarını ellerinde taşıyan kadınlar zılgıtlarla durumu protesto etti. Daha sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması düzenlendi. Kadın Platformu Şanlıurfa Şubesi'ne bağlı kadınlar adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "8 Mart'ta hizmet üretmiyoruz. Yıllar önce kadınların başlattığı bu mücadelenin bayrağını taşımak için alanlardayız. Bugün 8 Mart, kadınların birlik, mücadele ve dayanışma günü. Biz kadınlar taleplerimizi dile getirmek her türlü baskı ve sömürüye karşı çıkmak için alanlardayız. Bugün dünyanın dört bir yanında ve Türkiye'de kadınlar, sınıfsal, cinsel sömürüye ve şiddete karşı örgütleniyorlar."

Kadın Platformu Şanlıurfa Şubesine bağlı kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün resmi tatil ilan edilmesi için alanlara çıktıklarını, ayrıca barıştan yana olduklarını belirterek, "Anayız, barıştan yanayız" sloganları attı.

Yürüyüşe ve basın açıklamasına küçük kız çocukları da katılırken, Kadın Platformu Şanlıurfa Şubesi üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Platformu Üyelerinden Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement