Kadına Yönelik Şiddet İAÜ'de Konuşulacak - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Şiddet İAÜ'de Konuşulacak

Kadına yönelik şiddet ve mücadele yöntemleri, Aydın Üniversitesi'nde düzenlenecek olan panelde ele alınacak.

21.11.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi (İAÜTAM) & Kadın Araştırmaları Koordinatörlüğü (İAÜKAK) tarafından 23 Kasım 2017 Perşembe günü 14.00-17.00 saatleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" paneli gerçekleştirilecek.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü (International Day for the Elimination of Violence Against Women) 1999 yılında, BM Genel Kurulu kararı ile kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen ve her yıl 25 Kasım'da kutlanan bir gündür. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un başlattığı "Kadına Yönelik Şiddeti Sonlandırmak İçin Birleşin" (UniTE) kampanyası, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla her ayın 25'ini "Turuncu Gün" olarak ilan etmiştir. Turuncu renk kadın ve kız çocukları için şiddetin olmadığı bir geleceği temsil etmektedir.

Bu kapsamda, İAÜ Türkiye Araştırmaları Merkezi & Kadın Araştırmaları Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilecek "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" panelinde, alanında uzman akademisyenler, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelerek, Türkiye ve dünya gündeminin önemli bir konusu olan kadına yönelik şiddeti çeşitli boyutlarıyla ele alacak.

Tek oturumda gerçekleşecek panelin moderatörlüğünü İAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ganime AYDIN gerçekleştirirken panelin konuşmacıları arasında, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Aslı DAVAZ, Gazeteci-Yazar Esra ELÖNÜ, Sunucu-TV Programcısı İnci ERTUĞRUL, KADER Kadın Adayları Destekleme Derneği Genel Başkanı Nuray KARAOĞLU, İAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pakize Ezgi AKBULUT, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Gönüllüsü Av. Perihan MEŞELİ yer alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Şiddet İAÜ'de Konuşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement