Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı

Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı' gerçekleştirildi.

17.12.2012 11:23  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı'nın 6'ncısı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 6. Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı, Dedeman Otel'de yapıldı. Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç Dr. Aşkın Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Kadın Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan, kadının rol modellerinin ön plana çıkarılmasının önemli olduğunu söyleyerek, kültürel alanda kadının yerinin belirlenmesi ve kadına yönelik yanlış bilgilendirmeye sessiz kalınmaması gerektiğini dile getirdi. Kadına yönelik hukuki alt yapının güçlendirildiğine dikkat çeken Asar, kadının eğitiminin yükseltilmesi ve kadının çalışma hayatındaki yerini alması gerektiğini ifade etti. Kadına biçilen rolün yanlış olduğunun altını çizen Asar, "Kadın annedir evet, fakat sosyal hayata da katılımı sağlanmalıdır" dedi.

İzleme ve değerlendirme toplantılarını çok önemsediklerini vurgulayan Asar, Bakanlık olarak güçlü bir alt yapı oluşturduklarını belirterek, sorunların yerinden tespitinin öneminden bahsetti. Kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu hatırlatan Asar, aynı zamanda erkeğe yönelik şiddetin de olduğunu söyleyerek, bu oranın çok düşük olduğunu bildirdi. Aile içi şiddetin nedenlerini anlatan Asar, "Evlilik içi çatışma, ilişki arasındaki sorunların çözülememesi, ekonomik sıkıntılar, aile içi karar almada kadın-erkek eşitsizliği kadına yönelik şiddeti tetikliyor" diye konuştu.

Şiddeti önlemek için büyük bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Asar, erkekleri de mücadelenin dışında bırakmadıklarını hatırlattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement