"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" - Son Dakika
Güncel

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"

Erzurum, Iğdır, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan'da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle çeşitli yürüyüş ve etkinlikler gerçekleştirildi.

25.11.2019 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, Iğdır, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan'da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle çeşitli yürüyüş ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Erzurum'da Orhan Şerif Soy Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan kadınlar ellerinde taşıdıkları dövizlerle kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etti.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Deniz Çelik, daha sonra parti binasının toplantı salonunda yaptığı açıklamada, şiddet olaylarının erkek ve kadınların birlikte atacağı adımlarla sona ereceğini aktardı.

Dünyadaki hiç bir kazanımın, gücün ve makamın kadınların yaşam hakkını elinden alamayacağını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"AK Parti hükümetleri, bugüne kadar kadına ve insana yakışır adaletin tesisinde önemli adımlar atılmıştır. Bugün öncelikle herkesi genel geçer açıklamalar yapmak yerine samimiyete davet ediyoruz. Dünyanın her yerinde şiddetin son bulması için kadınlar ve erkekler olarak hep birlikte gerçek anlamda bir dayanışmaya davet ediyoruz."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Koordinasyon Merkezi öncülüğünde Yakutiye Kent Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar da "Kadına şiddete sıfır tolerans", "Kadına şiddete engel ol", "Kadına şiddete karşı buradayım de" ve "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" yazılı pankartlarla Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, yürüyüşe katılanlar adına yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde kadına şiddetin üzerinde önemle durulması gereken bir sorun olduğunu belirtti.

Kadınların en değerli varlıklar olduğuna işaret eden İlbaş, "Bizlerinde bu konuda üzerimize düşen görevi hassasiyetle yerine getirmemiz gerekmektedir. Kadınlarına sahip çıkmayan, onlara değer vermeyip şiddete maruz bırakan kişiler en değerli varlıklarımız olan annelerimizin manevi değerlerini yok saymış olmaktadırlar." diye konuştu.

Iğdır

Iğdır'da da AK Parti Kadın Kolları öncülüğünde parti binası önünde bir araya gelen kalabalık, kadına yönelik şiddete basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Gruptakiler adına açıklamayı okuyan AK Parti Iğdır Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, kadınların seslerini duyurmak için toplandıklarını söyledi.

Kadına şiddete karşı yapılan çağrıların her kesimi ilgilendirdiğini belirten Güneş, "AK kadınlar olarak aşağıdaki çağrımızı sadece kadınlara değil insanlıktan bir nebze nasibini almış herkese yapmak üzere, 81 ilimizde eş zamanlı olarak toplanmış bulunmaktayız. AK Parti'nin 5 milyona yaklaşmış kadın üyesi adına, genel geçer cümleleri kurmak ve 'dostlar alışverişte gözüksün' misali buluşmalar için toplanmadık." dedi.

Kars

Kars'ta da Faikbey Caddesi'ndeki Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde bir araya gelen AK Parti Kars İl Başkanlığı üyeleri kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

"Sevgi Şifadır", "Sesimizi sende duy", "Haddini aşan öfkeye yenik düşme" dövizlerini taşıyan kadınlar il başkanlığına kadar yürüdü.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Arslanoğlu, burada kadına yönelik şiddeti kınadıklarını ifade ederek, Yaşanan acıların ilkelliklerin, cehaletin yurdumuzda ve dünyanın her yerinde son bulması için kadınlar ve erkekler olarak hep birlikte gerçek anlamda bir dayanışmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Ardahan

Ardahan'da valilik önünde toplanan grup, Ardahan İl Özel İdaresi binasına kadar yürüdü.

Burada grup adına konuşan AK Parti Ardahan Kadın Kolları Başkanı Selda Kılıç, parti olarak 5 milyona yaklaşan kadın üyeleri adına şiddet olaylarına dikkati çekmek istediklerini ifade etti.

Yürüyüşe, AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, partinin merkez ilçe başkanı Özgür Açıkyıldız ile çok sayıda partili destek verdi.

Erzincan

Erzincan'da da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan AK Parti Erzincan Kadın Kolları üyeleri ellerindeki dövizlerle kadına yönelik şiddeti kınadı.

Partinin Erzincan Kadın Kolları Başkanı Rahşan Külünk, burada yaptığı açıklamada, 17 yılı aşkın AK Parti iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetle mücadelede samimiyet ve sorumluluk bilinciyle hareket edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her platformda kadına şiddetin önlenmesine yönelik gösterdiği samimiyeti herkesin bildiğini anımsatan Külünk, "Bugün gerçekten bir dayanışma gününde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde yavrularına kavuşma acısıyla gözyaşı döken analarımızın haykırışlarına kulak verilmelidir. Her türlü terör örgütü lanetlenerek, annelerimizin taleplerinin karşılanması için dürüstçe somut adımlar atılmalıdır." dedi.

Ağrı

Ağrı'da da AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda bir araya gelen kadınlar adına basın açıklaması yapan partinin Ağrı Kadın Kolları Başkanı Dilan Özmen Özgün, kadınların ekonomi, siyaset, bilim ve eğitimde güçlendirilmesine yönelik yasal düzenlemeler yapıldığını belirtti.

Kadına yönelik şiddete tepki gösteren Özgün, şöyle konuştu:

"Bugün kadına şiddet konusunda dayanışma mesajı verilecekse, öncelikli olarak bir grup başkanvekili partisinden olmayan kadın grup başkanvekiline haddini bildirme hadsizliği gösterdiğinde bizzat kendi partisinin binlerce kadın üyesi tepki vermelidir. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yeryüzünde sözde gelişmiş topluluklar kendi ülkelerindeki İslamofobi örneklerine, inanç ve yaşam özgürlüklerine ilişkin saldırılara karşı durmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement