Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Eskişehir'de kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla tablo şeklinde hazırlanan "Eşit Dünya" gazetesi izlenime sunuldu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Aydınmakina: "Sesimizin daha gür çıktığı, vuran ellere 'dur' diyebildiğimiz eşit bir dünya istiyoruz"

25.11.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla tablo şeklinde hazırlanan "Eşit Dünya" gazetesi izlenime sunuldu.

Eskibağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın, kadına yönelik şiddeti durdurmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kadınlara şiddet uygulanmasının insan hakları ihlali olduğunu anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Bu gazetede olması gereken, hayallerimizde olan bir tabloyu sizlerle paylaşmak istedik. Bakın kadın cinayetleri yok, çocuk gelinler yok, Meclis'te en az yüzde 50 katılım. Bundan daha güzel bir şey var mı? Gerçek olmasını diliyoruz. Belki bugün değil ama elbet bir gün kadına şiddet son bulacak. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Didem Aydınmakina ise eşit bir dünya hayal ettiklerini belirterek, "Sesimizin daha gür çıktığı, vuran ellere 'dur' diyebildiğimiz eşit bir dünya istiyoruz. Biz böyle bir dünya hayal ettik. Yaptığımız tablo bir hafta boyunca burada sergilenecek. Gazetenin başlıklarını ve satır aralarını okumanızı istiyorum. Buradaki haberleri gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçılar Ali ve Aysun Kocatepe çiftinin de katılımıyla kurdele kesilerek, "Eşit Dünya" gazetesi izlenime sunuldu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement