Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi" - Son Dakika
Ekonomi

Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Gelişmiş bir ekonomi ve demokrasi, iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasına, kadına yönelik şiddetin son bulmasına, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine bağlıdır.

27.04.2018 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Gelişmiş bir ekonomi ve demokrasi, iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasına, kadına yönelik şiddetin son bulmasına, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine bağlıdır." dedi.

TÜRKONFED tarafından yürütülen "Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi"nin 2018 yılı ikinci toplantısı Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonunun desteği ve Hatay Kadın Girişimciler Derneğinin ev sahipliğinde Hatay'da yapıldı.

Kadooğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 3,5 milyon Suriyeli sığınmacının yaklaşık 470 binine kucak açan Hatay'ın, ev sahipliği anlamında İstanbul'dan sonra en büyük katkıyı yaptığını söyledi.

Dünyanın ve ülkenin, büyük bir siyasal, ekonomik, toplumsal ve sosyal değişim yaşadığını belirten Kadooğlu, şöyle devam etti:

"Ülkelerin rekabetçiliği, ekonominin yanında toplumsal hayatta yarattığı değeri, sürdürülebilir kalkınmada etkin kullanmasıyla ölçülüyor. Bu noktada, kadının ekonomik hayata aktif katılması, ülkelerin refah seviyesini artırırken, kalkınmanın da en önemli göstergesi olarak kabul ediliyor. Tek kanatla uçmak nasıl mümkün görünmüyorsa, toplumun yarısını oluşturan kadınların hayatın her alanına aktif katılımı olmadan da kalkınma ve rekabetçilik pek mümkün görünmüyor. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı son 10 yılda yaklaşık 10 puan artarak yüzde 33'ler seviyesinde seyrederken, AB ortalamasının yaklaşık yüzde 56 olduğunu da hatırlatmak isterim. Yine son 10 yılda kadın istihdamını da yüzde 7 artıran Türkiye'nin toplumun yarısını oluşturan kadınları iş hayatına katması durumunda büyüme ve kalkınmada önemli bir sıçrama yaratacağını düşünüyorum. Gelişmiş bir ekonomi ve demokrasi, iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasına, kadına yönelik şiddetin son bulmasına, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine bağlıdır."

"Kadınlarda kayıt dışı istihdam oranı daha yüksek"

Kadooğlu, dünyada iş gücünün yüzde 40'ını kadınların oluşturduğuna işaret etti.

Kadınların statüsünü geliştirecek her türlü politikanın hem yerli hem de milli olduğunu söyleyen Kadooğlu, "Ülkemizin kalkınması için de olmazsa olmaz koşuldur. Gelişmiş bir ekonomi ve gelişmiş bir demokrasiye giden yol kadının güçlendirilmesinden geçmektedir. Güçlü kadın, güçlü toplum, güçlü ekonomi, güçlü demokrasi ve güçlü Türkiye demektir." ifadesini kullandı.

Türkiye'de kadınların kayıt dışı çalışma oranının erkeklere göre daha yüksek olduğunu belirten Kadooğlu, kadınları kayıt dışı çalışmaya iten en önemli etkenin eğitim seviyesi yetersizliği olduğunu, bu durumun ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Toplantıda "İş Hayatında Kadın: Yerel Yönetimler ve İş Yerlerinde Uygulamalar" ve "Girişimcilikte Dijitalleşme ve Sosyal Medya Kullanımı" adlı sunumlar ile "Başaran İnsan Hikayeleri" konulu bir panel gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement