Kadınlar Aydınlığa Götürür - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Aydınlığa Götürür

Kadınlar Aydınlığa Götürür

Aklın ve kalbin dayanışması ile neler olabileceğini vurgulayan Niyazi Koluş, yeni eserleriyle adından söz ettiriyor.

02.12.2016 08:23  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Bankası; 2067

Aklın ve kalbin dayanışması ile neler olabileceğini vurgulayan Niyazi Koluş, yeni eserleriyle adından söz ettiriyor.

Merhaba, öncelikle "kadın"a dair yazdığınız HELİN adlı deneme eserinizde, kadınlar için aydınlık bir gelecek için nelere vurgu yapıyorsunuz?

Kendine güvenen, okuyan, meslek sahibi olan, her daim gülmesini bilen, giyimine ödünç vermeyen, kahkahaları toplumda eksik etmeyen, kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde durabilen kadınlar, geleceğe aydınlık verir... Son olarak kadınların ellerine fener verirseniz, her daim sizi aydınlığa götürür.

Aşkın kokusunu nasıl anlattınız? Niçin gül kokusu? Bir Kürt Romanı serisi demenizin sebebi nedir?

Gül, her zaman aşkı temsil eder. Aşkın kokusu gülde saklıdır. Tabi kişiden kişiye bu koku değişir. Genellikle aşk kokusu, anılarda saklıdır... Neden " Bir Kürt Romanı Serisi ? " derseniz, size şunu söyleyebilirim; Bu isim kitaplarımın bir alt ismi. Bir de zamanında anı dili olmasına rağmen bu sözü doğru düzgün söylemeyen, devlet politikası yüzünden kürt oluşunu saklamak zorunda kalan herkese iltifattır.

YEDİ ÖLÜMCÜL GÜNAH VE YEDİ ERDEM

İkinci aforizmalar kitabınız "Bilgelik Kütüphanesi"nde, yedi ölümcül günah ve yedi erdemden bahsediyorsunuz.. Bunlar bilindik günahlar mı? Hakiki Sözler'den sonra Kayıp Sözler'in gelişini neye bağlamalıyız? Ayrıca kapak tasarımındaki takılar neleri resmediyor?
Bilindik günahlar da diyebiliriz.

Yedi Günah ;

Kibir, Şehvet, Oburluk, Açgözlülük, Tembellik, Öfke, Hasetlik'tir.

Yedi Erdem ;

İffet, Ölçülülük, Hayırseverlik, Çalışkanlık, Bağışlama, İnayet, Alçakgönülülük ' tür...
Hakiki Sözlerden sonra ikinci kitap olan " Bilgelik Kütüphanesi/ Kayıp sözler kitabın gelişini buraya bağlayabiliriz. Sürekli düşünüp, düşüncelerimi süzgeçten geçirip aforizmalar haline dönüşüyor. Bu da kitap haline geliyor... Kapak tasarımdaki takılar bilgiyi ve zenginliği temsil eder.

Gül Yaprağında Şiir Defteri'nde kaleme alınmış şiirlerin, "aşk ve ölümsüzlük" merkezinde yoğunlaştığını söyleyebilir miyiz?

Kesinlikle.. Aşkın sonunda ölümsüzlük vardır. Tabi ki hakiki aşktan bahsediyorsak…

AHLAKİ DEĞERLERE GÖRE KREDİ VEREN BANKA

"İnsan Bankası; 2067" romanı çok dikkat çekiyor ve çok değişik bir eser olarak sunulmuş.. Artık insanlar mı kredi veriyor 2050'den sonra? Kimlere kredi veriyor? İnsanın bankalaşması ne anlama geliyor? Kapak tasarımındaki insanın aklının ve kalbinin başka taraflara savrulduğu ve ikisini dengeleyip bir araya getirmeye çalıştığı resmediliyor sanırım.. Neler söylemek istersiniz?

İnsan Bankası : 2067 beni de heyecanlandıran bir çalışmaya dönüştü... Kitapta kısaca bahsedilen şey ; 2050'ler den sonra para kullanımı kalkıyor. İnsanların ahlaki değerlerine göre kredi veren bir kurum var, bunu da sağlayan İnsan Bankası adlı bir banka... Bir de 100 yılık bir ailenin geçmişi doğrultusunda bir ülkenin paradoksu anlatılıyor... Kapak tasarımı, sanat danışmanı Eren Sağlam 'ın fikriydi. Eserle birebir örtüşüyordu ve kapak tasarımı olarak kullandık. Kapakta; Aklın ile kalbimin dayanışması anlatılıyor.

Bundan sonraki çalışmalarınız neler olacaktır?

www.niyazikoluskitabevi.com adlı bir kitap sitemiz var. Bu sitede kitap satışı gerçekleştiriyoruz. Bir de 9. Kitap üzerinde çalışıyorum. Genel kitleye nasıl ulaşabiliriz, onun üzerinde çalışıyoruz... Günümüz dünyasında reklam önemli, çok kitap çıkıp binlerce yazar türedi. Ve bunların arasından sıyrılıp asıl okuyucuya ulaşmayı hedefliyoruz. Umarım hayalleri erdemliğe köprü yapıp insanlığa ulaşabiliriz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadınlar Aydınlığa Götürür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement