Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-off Final Serisi - Son Dakika
Spor

Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-off Final Serisi

Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-off Final Serisi

Salon: Servet Tazegül Hakemler: Aytuğ Ekti, Önder Yılmaz, Aydın KaraçamÇukurova Basketbol: Bone 16, Gökşen Fitik 8, Pelin Derya Bilgiç 8, Gray 19, Gueye 14, Şaziye İvegin Üner, Mestdagh, Sevgi Uzun 2, Meltem AvcıFenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 5, Vaughn 20, Plum 18, Tuğçe Canıtez...

10.05.2019 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Aytuğ Ekti, Önder Yılmaz, Aydın Karaçam

Çukurova Basketbol: Bone 16, Gökşen Fitik 8, Pelin Derya Bilgiç 8, Gray 19, Gueye 14, Şaziye İvegin Üner, Mestdagh, Sevgi Uzun 2, Meltem Avcı

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 5, Vaughn 20, Plum 18, Tuğçe Canıtez 2, Zandalasini 12, Ayşe Cora 3, Özge Yavaş 3, Stokes 6

1. Periyot: 20-23

Devre: 32-34

3. Periyot: 42-52

Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe, deplasmanda Çukurova Basketbol'u 69-67 yendi.

Bu sonuçla Fenerbahçe, final serisinde durumu 1-1'e getirdi. Toplam 3 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı serinin üçüncü maçı, 13 Mayıs Pazartesi günü İstanbul'da oynanacak.

Karşılaşmaya taraftarlarının desteğiyle hızlı başlayan Çukurova Basketbol, maçın başlarında 6 sayılık fark yakaladı: 8-2. Maçta 5. dakikayı da 13-9 önde geçen Mersin ekibi, bu dakikadan sonra Vaughn'u pota altında durdurmakta güçlük çekince farkı koruyamadı. Plum'un da skora katkı vermesiyle kısa sürede toparlanan Fenerbahçe, ilk periyodu 23-20 önde kapattı. Sarı-lacivertlilerde Vaughn, bu periyotta 10 sayı kaydetti.

İkinci periyotta, Fenerbahçe'nin sert savunması nedeniyle boyalı alanda sayı üretmekte zorlanan Çukurova Basketbol, Bone ve Gray'in dış atışlarıyla farkı kapatmaya çalıştı. Zandalisini'nin turnikeleriyle oyundaki üstünlüğünü elinden bırakmayan sarı-lacivertliler, soyunma odasına 34-32 önde gitti.

Üçüncü periyotta, Vaughn ve Plum ikilisiyle üst üste basketler bulan Fenerbahçe, farkı 6'ya kadar çıkardı: 45-39. Hücum hattında etkisiz bir grafik çizen rakibi karşısında iyi oyununu sürdüren Fenerbahçe, son periyoda 52-42 önde girdi.

Kıyasıya mücadeleye sahne olan son çeyrek, karşılıklı basketlerle geçildi. Gray'in üst üste sayılarıyla toparlanan Çukurova Basketbol, bitime 32 saniye kala bu oyuncunun bulduğu 3 sayılık basketle farkı 2 sayıya kadar indirdi: 67-69. Maçın son saniyelerinde Gray'in atışında top çemberden geri gelince Fenerbahçe karşılaşmadan 69-67 galip ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-off Final Serisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement