Kadınlar "Bizi Ezmeden Geçemezsiniz" Diyerek Askerleri Engellediler - Son Dakika
Güncel

Kadınlar "Bizi Ezmeden Geçemezsiniz" Diyerek Askerleri Engellediler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Denizli ve Aydın'dan 580 askeri personelin Çardak Havaalanı üzerinden Ankara'ya götürülmek istendiği sırada, vatandaşların Çardak yolunu kapatarak girişime engel olduğu görüntüler ortaya çıktı.

20.07.2016 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Denizli ve Aydın'dan 580 askeri personelin Çardak Havaalanı üzerinden Ankara'ya götürülmek istendiği sırada, vatandaşların Çardak yolunu kapatarak girişime engel olduğu görüntüler ortaya çıktı.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, 15 Temmuz akşamı Denizli ve Aydın'dan 580 askerin Çardak Havaalanı üzerinden Ankara'ya götürülmek istendiği anlar ile vatandaşların Çardak'ta yolu kapatıp askerleri çevirmesine ilişkin cep telefonu görüntülerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Görüntülerde, konvoy halinde gelen askeri araçların önüne geçen vatandaşlar, otomobilleriyle yolu kapatıyor, araçlardan iniyor ve askerlere sorular yöneltiyor.

Görüntülerde, bazı kadınların askerleri yakalarından tutarak, "Bizi ezmeden geçemezsiniz" ifadelerini kullandıkları, bazılarının da şoför mahalline bindikleri askeri araçların hareket etmesini engelledikleri görülüyor.

Askerler, vatandaşların geçit vermemesi karşısında geri çekilerek bir alanda toplanıyor.

Çardak Belediye Başkanı Öztürk de aralarında

Çardak yolunu kapatarak girişime engel olanlar arasında yer alan Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, 15 Temmuz gecesi Çardak Havaalanında yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

Öztürk, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Denizli ve Aydın'dan 580 askerin havaalanı üzerinden Ankara'ya götürülme planını vatandaşın önlediğini söyledi.

Halkla tek vücut olup kenetlendiklerini ve bu girişimi engellediklerini ifade eden Öztürk, trafik nedeniyle askerlerin alana tek seferde gelemediğini, vatandaşların 200 civarında askerle baş etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Belediyeye ait itfaiye, kamyon, dozer gibi araçları havaalanı pistine göndererek havadaki nakliye uçağının inmesini önlemeye çalıştıklarını söyleyen Öztürk, şunları anlattı:

"Biz derhal elektrikleri kestirdik. Alanda bulunan tankerler içindeki yaklaşık 11 ton uçak yakıtını 'ikmal yapılmasın' diyerek kahraman askerlerimiz toprağa boşalttı. Allah onlardan razı olsun. Sıkıştıklarını anlayınca bazı askerler yaya olarak askeri alana doğru kaçmaya çalıştı. Kapıda kadınlarımız çok mücadele verdi. Vatandaşlarımız askeri araçların kapılarını açarak askerlere müdahalede bulundu. Bunu daha çok kahraman kadınlarımız yaptı. Havalimanı kapısında askerlere vatandaşlarımız 'Ne için buraya geldiniz? Neden buradasınız?' diye sordular. Kaymakam Bey, 'Ben sizi buradan geçirmem, Vali beyin emri var' dediğinde askerlerin başındaki Yarbay 'Biz Vali falan tanımayız, biz geçeriz' diyerek yüklendiler. Hatta vatandaşların oluşturduğu etten duvarı silahlarla yüklenmek suretiyle zorladılar. Baktılar milletin büyük bir gücü var, vazgeçmek zorunda kaldılar. Biz havalimanında bulunan yüzlerce silahlı askere karşılık cebimizde çakı dahi olmadan bu kalkışmaya 'dur' dedik."

Mahmut Öztürk, daha sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye durumu telefonla bildirdiğini söyledi.

"Bizi ezmeden geçemezsiniz"

Havaalanının girişinde toplanan vatandaşlar da yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

Kadriye Dağdelen Karabeke, vatanı için canını vermeye hazır olduğunu, bu nedenle girişimi önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Olayı duyunca oğluna evde duramayacağını söyleyerek birlikte sokağa çıktıklarını, Çardak havalimanı girişine gittiklerini anlatan Karabeke, "Askerler içeri girmek istedi, yollarını kestik direndik. Kendilerine bizi ezmeden geçemeyeceklerini söyledim, 'sıkıysa çiğneyin geçin' dedim. 'Siz bu vatan için yemin etmediniz mi, sizin başkanınız, komutanınız Tayyip Erdoğan değil mi?' diye sordum. Bu vatan için elimden geleni yapmak istedim, ölmeyi düşündüm. Çok sinirlenmiştim, hiç korkmadım." ifadelerini kullandı.

Havaalanı kapısının girişini iş makinesiyle kapatan belediye kepçe operatörü Hüseyin Ertaş ise askerlerin, "Sen ne yapıyorsun, ne işin var burada? Kepçeni çek, git" dediklerini, silahlarını üzerine doğrulttuğunu ama vatanı için oradan ayrılmadığını söyledi.

İş kazası nedeniyle sol kolunu kaybeden ve malulen emekli olan İsmail Arısoy ise televizyondan durumu öğrenince hemen toplanan grupla havaalanına gittiğini anlattı.

Planlı hareket edilmediğini de vurgulayan Arısoy, "Şimdi 'Bir asker var, karşısına geç' deseniz geçemem, korkarım. Ama o anda ilahi bir güçle askerlerin karşısına çıktık ve mücadelemizi verdik. Askerler bize tatbikat olduğunu ve hemen geri döneceklerini sürekli söylediler. Kahramanlık yapmaya gerek yok. Ben 64 yaşındayım bütün darbeleri yaşadım. ve darbelerin nelere mal olduğunu çok iyi biliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınlar 'Bizi Ezmeden Geçemezsiniz' Diyerek Askerleri Engellediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement