Kadınlar da Cinsellik ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar - Son Dakika
Yerel

Kadınlar da Cinsellik ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Kadınlar da Cinsellik ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, birçok kadının cinselliği çeşitli kitap ve internetten öğrendiğini belirterek bu bilgilerinde yanlış içeriklerle dolu olduğunu kaydetti.

06.10.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, birçok kadının cinselliği çeşitli kitap ve internetten öğrendiğini belirterek bu bilgilerinde yanlış içeriklerle dolu olduğunu kaydetti.

Kadınların mahremiyet içeren cinsellik konusunda eksik ve yanlış birçok bilgiye sahip olduğunu belirten Nişantaşı Psikiyatri Merkezinden Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, kadınların cinsellikle ilgili yanlış bildikleri 10 konuyu şöyle açıkladı:

"1. Erkekler sürekli cinsellik düşünür ve her zaman hazırdır: Yapılan bir araştırmada erkekler günde 19 kez cinsellik düşünürken kadınlar ise günde 10 kez düşündükleri bulunmuştur. Kadınlar da erkeklerden çok da farklı değiller. Ayrıca erklerde kadınlar gibi, cinselliğe kendilerini hazır hissettiklerinde girerler.

2. Cinselliğin kadın tarafından başlatılması ahlaksızlıktır: Kadınlar arasında yanlış olan bu bilgi, çiftlerin cinsel hayatlarını olumsuz etkilemektedir. Aksine pek çok erkek cinselliği hep kendisinin başlatmasından şikayet eder.

3. Mastürbasyon kötü ve zararlıdır: Nasıl ki erkeklerin mastürbasyon yapması doğal ve sağlıklı ise, kadınların ki de doğal ve sağlıklı bir davranıştır.

4. Cinsellikte istekleri belirtmek ahlaki sorundur: Cinsellikte kadının isteklerini belirtmesi, cinselliğin iki taraf açısından daha doyumlu olmasını sağlar.

5. İlk cinsellik korkutucu olur: İlk cinsel birleşme aşırı ağrılı olduğu, kadınlar arasında bir abartılı bir konudur. Sağlıklı ve stressiz bir ortamda yaşanan ilk cinsel deneyim ürkütücü bir durum değildir. Aşırı bir acı olacağı ise tamamen yanlıştır.

6. Orgazm, kadınların sadece bir kısmının yaşadığı bir durumdur: Birçok kadın, sevişme süresinin veya cinsel birleşme süresinin kısalığı nedeniyle orgazm olamaz. Bu sorunlar ortadan kalktığında, orgazm olamamanın önünde çoğunlukla bir engel kalmaz.

7. Cinsellik esnasında konuşulmaz. İstekler belirtilmez, romantik olmaz, doğal olmaz: Cinsellik esnasında konuşmak doğallığı bozmaz aksine kişilerin birbirine yakınlığını artırır. Ancak tabi ki cinsellikle ilgili ve yumuşak tarzda konuşulmalıdır.

8. Erkekler kadınlardan daha erken orgazm olurlar: Aslında; erkekte erken boşalma sorunu yoksa, bir cinsel ilişki sırasında erkek bir kez orgazm olabilirken, kadın birden fazla orgazm olabilir.

9. Aynı anda orgazm olmak, hedef olmalı: Çok az cinsel ilişkide, aynı anda orgazm olmak olasıdır. Yani nadir yaşanan bir durumdur.

10. Gebelikte cinsellik çocuğa zarar verebilir veya düşüğe sebep olabilir: Çoğunlukla ilk gebeliklerde kadınlar, bu korkuyla cinsellikten sakınabilirler. Oysa ki; sağlıklı ve normal bir gebelikte son dört haftaya kadar cinsellik bebeğe zarar vermez." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar da Cinsellik ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement