Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor" 1 Mart'ta Nürnberg Sahnesinde - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor" 1 Mart'ta Nürnberg Sahnesinde

Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor" 1 Mart\'ta Nürnberg Sahnesinde

Antalya Büyükşehir Belediyesinin “Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor” projesi, kardeş şehir Nürnberg Belediyesi’nin davetlisi olarak 1 Mart’ta Nürnberg Objektif Tiyatro’da sahnelenecek.

25.02.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesinin "Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor" projesi, kardeş şehir Nürnberg Belediyesi'nin davetlisi olarak 1 Mart'ta Nürnberg Objektif Tiyatro'da sahnelenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kültür, sanat ve eğitim çalışmaları kapsamında 2009 yılında hayata geçirilen proje ile sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı olan bölgelerinde yaşayan kadınlara sorunlarını, korkularını, umutlarını yazıyla ifade edebilme imkanı sağlayan etkinlikler düzenlendi. 2010 yılında bu projenin devamı niteliğinde "Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor" projesi gerçekleştirildi. Kadınlar, daha önce yazarak dile getirdikleri sıkıntılarını ve umutlarını bu defa sahneden dile getirmeye başladı.

İlk olarak Meryem Nart'ın yaşadığı bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı "Bir Evet İki Hayır Arası Hayat" adlı oyun, ardından Hilal Doğan'ın kaleminden, kadınların sosyal yaşamda ve özel yaşamlarında karşılaştıkları zorlukların konu edildiği "Koca Yasa" adlı oyun sahnelendi. Projenin üçüncü yılında, kadınların her birinin kaleminden sayfalara dökülen, yaşanmışlığı olan hikayelerin oyunlaştırılmasıyla oluşturulan "Çekiyorum Gülümseyin" adlı üçüncü oyun sahnelenmeye başlandı. Başarılı grup şimdi de son oyunları "Çekiyorum Gülümseyin" ile Almanya'daki kardeş şehir Nürnberg'e gidiyor. Oyun Nürnberg Belediyesi'nin davetlisi olarak 1 Mart'ta Objektif Tiyatrosu'nda sahnelenecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor' 1 Mart'ta Nürnberg Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement