Kadınlar Eserlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Eserlerini Sergiledi

Kadınlar Eserlerini Sergiledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ilk kadın kooperatifi olarak el sanatları arasında faaliyet gösteren Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi eserlerinin yer aldığı “Kadınlar Üretiyor” adlı serginin açılışına katıldı.

19.10.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ilk kadın kooperatifi olarak el sanatları arasında faaliyet gösteren Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi eserlerinin yer aldığı "Kadınlar Üretiyor" adlı serginin açılışına katıldı. Genel Sekreter Memiş, ardından Hüsrev Ağa Hamamı Eğitim Merkezi'nde Manisa Bezi kursu gören kursiyerlerin eserlerinin görücüye çıktığı sergiyi gezdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle "Kadınlar Üretiyor" adlı el sanatları sergisi ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi il İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile Manisa Bezi Dokumacılığı Dönem Sonu Sergisi açıldı. Kültür Merkezi'ndeki açılışlara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Karataş ile eğitmenler ve kursiyerler katıldı. Programda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş bir konuşma yaptı.

BÜYÜKŞEHİR SANATA DESTEK OLUYOR

İlk olarak Manisa Bezi sergisinin açılışına katılan Memiş, bu tür oluşumların her zaman destekçisi olduklarına dikkat çekti. Memiş, "Manisa Bezi 550 yıllık bir geçmişe sahip. Hanımefendilerin bu tür bir oluşum içerisinde olmaları hem tarihi değerlerimizi geleceğe nakletme açısından, hem de kent ekonomisi ile kendi aile bütçelerine verecekleri katkı açısından çok önemlidir" diye konuştu. Bu tür faaliyetleri Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman desteklediklerini belirten Genel Sekreter Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi olarak, bu tür kurslarda elde edilen ürünlerin, emek verenlerin bütçelerine katkı sağlaması ve değişik bölgelerde bu ürünlerin tanıtımının yapılması amacıyla bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Konuşmaların ardından Genel Sekreter Memiş ve beraberindekiler sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgiler alarak, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

KADIN KOOPERATİFİ EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Manisa Bezi sergisinin açılışından sonra, Kültür Merkezi Meclis Fuaye Salonu'nda Kadın Kooperatifi'nin "Kadınlar Üretiyor" adlı el sanatları sergisinin açılışına katılan Genel Sekreter Halil Memiş, kadın kooperatifinin ürettiği ürünlerin yer aldığı serginin açılışının gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu tür etkinliklere önem verdiklerini belirten Memiş, emeği geçen herkese teşekkür etti. Birçok sanat dalında yüzlerce eserin yer aldığı ürünleri tek tek inceleyen Memiş, ürünler hakkında kursiyerler ve eğitmenlerden bilgiler aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Eserlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement