Kadınlar Eskiden Eşitti Şimdi Öldürülüyor - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Eskiden Eşitti Şimdi Öldürülüyor

Kadınlar Eskiden Eşitti Şimdi Öldürülüyor

Aydın, yağlı boya, kubizm ve anlatımcı teknikleriyle yaptığı resimlerinde, antik çağdan günümüze kadınların eşit haklar mücadelesinde olduğunu, giderek artan şiddete maruz kaldıklarını anlatıyor.

20.05.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın, yağlı boya, kubizm ve anlatımcı teknikleriyle yaptığı resimlerinde, antik çağdan günümüze kadınların eşit haklar mücadelesinde olduğunu, giderek artan şiddete maruz kaldıklarını anlatıyor. 27 Mayıs'a kadar gezilebilecek serginin açılışına Obertshausen Belediye Başkanı Roger Winter, Heusenstamm Belediye Başkanı Halil Öztaş, Frankfurt Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik, Offenbach Uyum Bürosu Müdürü Selver Erol da katıldı.

Kadın erkek eşitliğine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Winter, ayrıca toplumsal barışı korumak için azami özen gösterdiklerini, farklı kültürlerin kasabada yaşatılmasına da çok sevindiklerini söyledi. Kadın ve erkeğin toplumda birbirini tamamlayan iki varlık olduğunu belirten Gülseren Aydın, ise şöyle konuştu: "Eskiden kadınlar tanrıça idi, eski Türk kültüründe de hakan ile eşitti. Son yıllarda ise bütün dünyada kadına yönelik şiddet artıyor. Cadı avı, kadın yakma, düne özgü bir olay değil. Daha geçtiğimiz günlerde Pakistan'da bir kadın yakılarak acımazsızca katledildi. Türkiye'de kadının boşanmak istemesi bile ölümüne sebep olabiliyor. Şiddet gören, öldürülen kadın sayısı hızla artıyor. Ne var ki, pek çok kadın da kendilerine verilen hakları reddedip dört eşliliğe sahip çıkabiliyor. Haklarımızın değerini bilmemiz lazım."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Kadınlar Eskiden Eşitti Şimdi Öldürülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement