Kadınlar Gelecek Düşünüyor, Ya Erkekler? - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Gelecek Düşünüyor, Ya Erkekler?

Kadınların, bireysel emeklilik ve özel sağlık sigortası, erkeklerin ise kasko ve işyeri sigortası yaptırdığı bildirildi.

26.03.2013 11:16  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duygu Can - Kadınların, daha çok bireysel emeklilik ve özel sağlık sigortası, erkeklerin ise kasko ve iş yeri sigortası yaptırdığı bildirildi.

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Recep Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyu araştırmalarına göre, Türkiye'de sigorta denince akla ilk güvence geliyor.

Sigortanın sunacağı garanti ve teminatlar üzerinde yoğunlaşıldığına işaret eden Koçak, hasarlarının ödenmesiyle ilgili beklentilerinin de yüksek olduğunu belirtti.

Koçak, bireysel emeklilik, kasko, hayat, özel sağlık ve konut sigortalarının en çok bilinen sigorta türleri olduğunu dile getirerek, Türkiye'de vatandaşların daha çok trafik sigortası ve kaskoya ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

-Kadın ve erkeklerin sigortaya bakışı farklı-

Koçak, kadınların daha çok bireysel emeklilik ve özel sağlık, erkeklerin ise kasko ve iş yeri sigortası yaptırdıklarını vurguladı.

Özel sigorta sahipliğinin, 35-44 yaş grubunda daha yüksek olduğuna belirten Koçak, şöyle konuştu:

"Sadece zorunlu deprem sigortası sahipliğinde 55-64 yaş grubunun üstünlüğü dikkat çekmektedir. Trafik ve iş yeri sigortalarıyla kasko sahipliği Karadeniz, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, zorunlu deprem sigortası da Karadeniz ve Ege'de daha yüksek. Karadeniz ve Ege, özel sigorta sahipliğinin en yüksek olduğu bölgeler. 2012 yılında da sigortalanma oranlarında bu bölgelerde artış gözlenmiştir.

-Prim üretiminde yüzde 15 artış bekleniyor-

Koçak, 2012 ve öncesinde uygulanan politikalar nedeniyle ortaya çıkan sonuçlardan alınan derslerle 2013'te sigorta sektörünün fiyat üzerinden rekabet yapmasının önemli ölçüde azalacağını söyledi.

Rekabetin hizmette yoğunlaşacağını ve bundan da öncelikli olarak sigortalıların fayda sağlayacağını ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"Fiyat rekabeti her sektörün olmazsa olmazıdır. Ancak rekabet adı altında doğrudan zarara yol açacak prim seviyelerinin uzun bir süre piyasaya hakim olması, hiçbir sektör için sürdürülebilir değildir. Bu anlamda sigorta sektörü için 2013 ve devamında teknik anlamda önemli müspet gelişmelerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Toplam prim üretiminin ise yüzde 15 oranında artış göstereceğini düşünüyorum. Bireysel emeklilikte bu yıl devreye giren yeni sistemle özellikle orta gelir düzeyindeki katılımcı sayısında önemli artış gerçekleşecek."

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınlar Gelecek Düşünüyor, Ya Erkekler? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement