Kadınlar Günü Gto'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Günü Gto'da Coşkuyla Kutlandı

Kadınlar Günü Gto\'da Coşkuyla Kutlandı

Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde 20 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü coşkuyla kutladı.

11.03.2019 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde 20 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü coşkuyla kutladı.

GTO bünyesinde bulunan ve Türkiye'nin ilk Avrupa Birliği Bilgi Merkezi olma özelliği taşıyan Gaziantep AB Bilgi Merkezi koordinasyonunda, Sunay Akın ve İlhan Şeşen ile "Avrupa'dan Anadolu'ya Kadın Öyküleri" programı 10 Mart Pazar günü GTO'da düzenlendi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen organizasyonda Sunay Akın'ın anlattığı öykülere İlhan Şeşen'in eşsiz şarkıları da eşlik edince ortaya görülmeye değer bir tablo çıktı. Sunay Akın ve İlhan Şeşen'in performansları öncesinde programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, kadınlar gününü kutlayarak, "Doğumdan ölüme kadar, hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum" dedi.

Kadınların ekonominin, kalkınmanın daha refah ve mutlu bir yaşamın itici gücü olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleri aslında her şeyi o kadar güzel özetliyor ki toplum olarak sadece bu cümleyi bile içselleştirsek inanın başka hiçbir çabaya ihtiyaç duymayız. Şöyle diyor Atatürk: Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geri kalmaya mahkumdur. Kadın, herhangi bir obje ya da bir madde değil, hayattaki her şeyin temsilidir" şeklinde konuştu.

"Kadınlar umut olacaktır"

Konuşmasının devamında kadınlara seslenen Yıldırım, "İşveren olarak, işçi olarak, gönüllü olarak, siyasetçi olarak bir şekilde bu hayata dokunmalısınız. Bunun için önünüzde engeller olduğunu söyleyenleriniz olacaktır, biliyorum. Bu engelleri hep birlikte aşmak zorundayız. Kendi mutluluğumuz için, ülkemizin geleceği için, çocuklarımıza daha güvenli ve refah bir dünya bırakabilmek için hayatın her alanında varlığınızı hissettirin. Kadınların yöneticilik becerilerini, risk alma kabiliyetlerini, duyarlılıklarını, vizyonlarını düşününce ekonomik ve siyasi krizlerin doruğa ulaştığı dünya için kadınlar umut olacaktır" diye konuştu.

Sunay Akın'ın birbirinden farklı, yüreklere dokunan öyküleri ile İlhan Şeşen'in hafızalara kazınan şarkılarıyla yaklaşık iki saat süren program keyifli anlara sahne olurken, program öncesindeki kokteyle katılan misafirler AB Türkiye Delegasyonu tarafından hazırlanan "Türkiye'nin Öncü Kadınları" sergisini gezme fırsatı buldu.

Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı Hilmi Teymur, GTO Yönetim Kurulu, Meclis, Meslek Komite ve Disiplin Kurulu Üyeleri, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve eşlerinin yanı sıra yaklaşık 500 kişi katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Günü Gto'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement