Kadınlar Günü Hediyesi Kadınlar Kahvesi - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Günü Hediyesi Kadınlar Kahvesi

Kadınlar Günü Hediyesi Kadınlar Kahvesi

Akpınar Yaşam Merkezi içerisinde de bayanların hoşça vakit geçirebileceği, toplantılarını, buluşmalarını gerçekleştirebileceği kadınlar kahvesi oluşturuldu.

08.03.2018 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde kadınlar günü farklı bir birlikteliğe sebep oldu. Bayanlara yönelik başarılı projeleri hayata geçiren Sındırgı Belediyesi özellikle bayanların ürünlerini sergileyebilmeleri, yöresel ürünlerin ve el sanatlarının geliştirilmesi adına Hanımeli Çarşısından sonra Akpınar yaşam merkezini de faaliyete geçirdi.

Kadınlar kahvesinin ilk buluşması da 8 Mart Dünya Kadınlar gününde gerçekleşti. Hanımeli Çarşısı üyeleri, Sındırgı Belediyesi bayan personeli 8 Mart Dünya kadınlar gününü Kadınlar Kahvesinde kutladı. Günün anısına bayanların kendi yaptığı pasta kesildi, börekler, tatlılar sohbet eşliğinde yenildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Atla ile birlikte bayanları ziyaret ederek, karanfil verdi, dünya kadınlar gününü kutladı.

Başkan Yavaş konuşmasında "Aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren bizi biz yapan kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Vefakâr annelerimizin, özellikle vatan uğruna can veren evlatları yetiştiren şehit ve gazi annelerimizin başta olmak üzere bütün analarımızın ellerinden öpüyorum. Aslında bir güne sığdırmak hata bu günü. Kadın hayatımızın her anında esas yükü taşıyanlardır.. Kadın-erkek 'eşref-i mahlûk' olarak yaratıldığımızdan, kadınlar ile erkeklerin yeryüzündeki sorumluluğu birdir. Evinde ya da iş dünyasında emek ve değer üreten bütün kadınlar başımızın tacıdır. Siyaset, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanından kadınlarımız, hanım kardeşlerimiz önemli bir görev üstlenmektedir. Kadınların, çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalması asla kabul edilemez. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir. Geçmişten gelen eksiklerin ve yanlışların hızla düzeltilebilmesi için de, eğitimden sağlığa, istihdamdan siyasal hayata katılıma kadar her alanda, kadınlarımız için pozitif ayrımcılık içeren pek çok düzenlemeyi hükümetimiz hayata geçirmiş olup kadınlarımızın toplumda öncelik kazanması sağlanmıştır. Bizler de belediye hizmetlerimizde hanım kardeşlerimizin rahatlığı için projeler üretiyoruz. Parklardaki aerobik aletlerinden spor salonuna kadar önceliklerimizi hanım kardeşlerimize göre belirliyoruz. Hanım kardeşlerimizin istihdama karışmasını, sosyal çevre edinmelerini ve vakitlerini değerlendirebilmeleri adına Hanımeli Çarşısını kurduk. 200'e yakın üyeye ulaştı. Bizler her fırsatta sizlerleyiz, her hizmette... Bizler biliyoruz ki hayatımızın her anını güzelleştiren kadınlarımızdır. Analarımız, eşlerimiz, bacılarımız, kardeşlerimiz, çocuklarımız... Bir gün değil her gün sizlerin günü. Her an kapımızı çalabilir, her türlü görüş ve önerilerinizi bizlere bildirebilirsiniz. Sizlerin rahatlığını her an düşünüyoruz. Sizlerin talebi üzerine Kadınlar Kahvemizi de oluşturduk. Burayı şekillendirecek sizlersiniz. Hayırlı olsun. Bu düşüncelerle, şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere milletimizin özgür ve aydınlık geleceği için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor, her birine Allah'tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır temenni ediyorum. Cennetin ayakları altına serildiği tüm annelere ve anne adaylarına sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." Dedi.

Bayanlar da Erkeklerin kahvesi vardı, artık bizim de oldu diyerek başkan Yavaş'a teşekkürlerini ilettiler.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla ve meclis üyesi Hasan Daşkafa ile birlikte bayan esnafları, çalışanları, kamu dairelerini ziyaret ederek, kadınlar gününü kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadınlar Günü Hediyesi Kadınlar Kahvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement