Kadınlar İş Dünyası İçin Eğitimlerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Kadınlar İş Dünyası İçin Eğitimlerini Aldı

Beylikdüzü’nde, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “İş’te Destek Projesi” kapsamındaki etkinlikler ile 252 kadının katıldığı eğitimler düzenledi.

28.07.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü'nde, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "İş'te Destek Projesi" kapsamındaki etkinlikler ile 252 kadının katıldığı eğitimler düzenledi.

Kadın istihdamı konusunda özen göstererek, fikirler üreten Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "İş'te Destek Projesi" kapsamındaki faaliyetler ile 252 kadının katılım gösterdiği eğitimler düzenledi. "Kadınlara Yönelik Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı ve Haklar" başlığıyla düzenlenen seminerler, proje kapsamında bulunan vatandaşlar açısından yüksek verimle sonuçlandı.

Farklı çalışmalarla kadınların istihdamı, sosyalleşmesi ve gelişmesi için etkinlikler düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, bu kez kadınlar için seminerler düzenledi. Mayıs ve temmuz ayları içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerden toplamda 252 kişi faydalandı. İstanbul Kalkınma Ajansı "Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı "içinde bulunan "İş'te Destek" Projesi'nin 'Kadınlara Yönelik Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı ve Haklar' konulu eğitim seminerleri Ayşe Ürün Güner ve Fatma Çiğdem Aydın tarafından verildi. "Deneyimsel Öğrenme Yaklaşımı" ile oluşturulan eğitim programı, (BEYKAM) Beylikdüzü Belediye Kariyer Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kadınlar iş dünyasındaki haklarını öğrendi

Kadınların iş hayatında maruz kaldığı şiddet, ayrımcılık ve mobbing gibi durumlarda yasal hakları konusunda bilgi sahibi olmaları ve kendi yasal haklarının savunuculuğunu yapabilme becerisi kazanmaları için çalışmalar yapıldı. Eğitim seminerinde ayrıca ağustos ayında gerçekleştirilmesi planlanan iş arayan kadınlar ile personel arayışında olan işletmeleri bir araya getirerek kadınlara iş bulma olanağı sağlayacak olan "eşleştirme toplantıları" hakkında da bilgiler verildi. Projeye başvurmak isteyen kadınlar, BEYKAM'da faaliyet gösteren İş'te Destek Birimi'ne müracaat edebilirler.Vatandaşlar www.istedestek.org adresinden bilgi alabilirler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar İş Dünyası İçin Eğitimlerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement