Kadınlar Plajına Kadınlardan Destek - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Plajına Kadınlardan Destek

Kadınlar Plajına Kadınlardan Destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarısu bölgesinde yapılan kadınlar plajı projesine, kadınlardan oluşan çeşitli sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.

20.07.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarısu bölgesinde yapılan kadınlar plajı projesine, kadınlardan oluşan çeşitli sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.

Antalya'da faaliyet gösteren kadın, çocuk ve engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Sarısu bölgesinde bir araya geldi. Sıcak havaya rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kadınlar plajına sahip çıkan kadınlar, projeye sonuna kadar destek olacaklarını dile getirdi. STK temsilcileri adına konuşan Antalya Engelliler Derneği Başkanı Seval Yasak, Antalya'da kadınlar plajının yeni bir uygulama olmadığını daha öncede Kaleiçi Mermerli Plajı'nda da kadınlar bölümünün olduğunu hatırlattı.

Kadınlar plajında sadece kadınların denize girmesine yönelik bir yer olmayacağını ifade eden Yasak, şöyle konuştu: "Plaj çevresindeki işletmelerde kadınlar çalışacak, oluşturulacak mini pazar yerlerinde kadınlar el emeğiyle ürettikleri ürünlerini pazarlama imkanına sahip olacaklar. Söz konusu plaj sadece tesettürlü kadınlara yönelik bir plaj olmayacaktır. İsteyen her kadın plajdan yararlanabilecektir."

Bazı kişilerin projeyi eleştirdiğini aktaran Yasak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tarz söylemlerde bulunanların kadın olması bizim için ayrıca şaşırtıcı ve üzücü olmuştur. Bu kişilerin Antalya'da yaşayan hanımların ihtiyaç ve taleplerinden öte, siyasi kaygılarla hareket ettiğini düşünüyoruz. Şundan eminiz ki kadınlar plajı açıldığında aleyhte söylemde bulunan hanımlar dahi gelip bu plajdan faydalanacaklardır."

" Türkiye'de kadınlar lokali, kadınlar kahvesi varken neden kadınlar plajı olmasın" diye soran Yasak, şunları söyledi: "Büyükşehir belediyesi tarafından gerçekleştirilecek bu projeyi fırsat bilerek, toplumun ayrıştırıldığını söyleyenlerin gerçek amaçları, bu projenin toplumda karşılık bulup bulmadığını araştırmaksızın sadece eleştirmek olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz bu projeye siyasi çerçeveden bakmıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bizleri düşünerek böyle bir uygulama gerçekleştirdiği için teşekkür ediyoruz. Bu noktada kendimizi çok şanslı hissediyoruz."

Akdeniz İlke Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği'nden Nevin Kır da, projeyi desteklediklerini belirterek, yıllardır hasret duyulan bir uygulamanın hayata geçirildiğini söyledi.

Yıllardır rahat bir ortamda denizden kumsaldan faydalanmak istediklerini kaydeden Kır, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim de hakkımız. Herkesin bir görüşü var. Buna biz saygı duyuyoruz. Çıplaklar kampı var. Erkek kadın birlikte girebildiği yer var. Biz kadınlar için ayrı bir yer istiyoruz. Herkese saygı duyuyoruz. Hepimiz kardeşiz. Bu projeyi hasretle bekliyorduk"

Basın açıklamasının ardından kadınlar dağıldı.

Öte yandan kadınlar plajının bulunduğu alanda çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 300 metre uzunluğu olan sahile yürüyüş bantları ve şezlonglar getirildi. İç kesimde ise yürüyüş yolları ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Plajın bayrama kadar yetiştirilmesi planlanıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Plajına Kadınlardan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement