Kadınlardan Meslek Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Kadınlardan Meslek Kurslarına Yoğun İlgi

Kadınlardan meslek kurslarına yoğun ilgiKÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde, İş-Kur aracılığı ile 348 kişinin müracaat ettiği beş adet mesleki bilgilendirme kursuna, sosyal güvenlik sorgulamaları sonucu 98 kadın 53 erkek olmak üzere toplam 151 kursiyerin kabul edildiği bildirildi.

02.03.2017 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlardan meslek kurslarına yoğun ilgi

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde, İş-Kur aracılığı ile 348 kişinin müracaat ettiği beş adet mesleki bilgilendirme kursuna, sosyal güvenlik sorgulamaları sonucu 98 kadın 53 erkek olmak üzere toplam 151 kursiyerin kabul edildiği bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Nedim Bayraktar, kendisinin de Simavlı olmasından dolayı, beş adet kusun aynı anda açılmasından gurur duyduğunu ifade etti, Bayraktar " Bugün Simav Halk Eğitim Merkezimizde, Sürü Yönetimi Elemanı, Mantar Yetiştiriciliği, Seracılık, Arı Yetiştiriciliği ve Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciliği olmak üzere beş adet mesleki bilgilendirme kursunu başlatmış bulunuyoruz. Bu kursların sonunda alınacak sertifikalar çok önemlidir. Genç Çiftçi projeleri için yapılacak müracaatlarda öncelik kazandıracaktır. Kurslara 2 günden fazla devamsızlık yapılamayacak, Katıldığınız kursun gün sayısına göre İş-Kur tarafından her birinize günlük 20 lira ödenecektir. İnşallah sertifika töreninde yine birlikte olacağız. Hayırlı olsun" dedi.

Simav Halk Eğitim Müdürü Halil Aktay, İş-Kur yetkililerine ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Tokdemir'e teşekkür etti. Kursiyerlere başarılar dileyen Aktay " Halk Eğitim Merkezinde sizlere ayrılan derslikleri ve sosyal alanları eviniz gibi kullanırsanız hepimiz rahat ederiz. Siz değerli kursiyerlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Sürü yönetimi kursu eğitimcilerinden Veteriner Hekim Erdoğan Yeşilova, hayvan yetiştiriciliğinin rastgele bir iş olmadığını, gelişmiş ülkelerdeki modern hayvancılık tekniklerinin uygulanacağı bir eğitim vereceklerini ifade ederken, kursiyerlerden Murat Gümüş ve eşi Hülya Gümüş, kursiyer olarak seçilmenin heyecanını yaşadıklarını, bu kurs sayesinde hayvancılıkla ilgili bilgilerini artırmayı hedeflediklerini ve eşi ile birlikte başarılı birer kursiyer olacaklarını söylediler.

Alınan bilgiye göre; Simav Halk Eğitim Merkezinde açılan, Mantar Yetiştiriciliği Kursuna 25 kursiyer 192 saat, Arı Yetiştiriciliği Kursuna 26 kursiyer 80 saat, Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciliği Kursuna 25 kursiyer 232 saat, Seracılık Kursuna 25 kursiyer 168 saat, Sürü Yönetimi Elemanı Kursuna 50 kursiyer 150 saat devam edecek ve her kursiyere İş-Kur tarafından günlük 20'şer lira ödenecek.

Kadınlardan Meslek Kurslarına Yoğun İlgi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlardan Meslek Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement