Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Kadir Gecesi'ne Doğru

Kadir Gecesi\'ne Doğru

Mardin Müftüsü Coşkun : "Bir hüküm ve karar gecesi olarak bilinen bu gecede her birimize düşen, kendisinden razı olunan kul anlayışına ulaşmaya çalışmaktır."

02.08.2013 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kadir gecesinde din ve dünya tasavvurunu altüst eden her türlü hastalıklı tutum ve düşünceye kapıların kapanması, hayırda yarışırken, şerden de uzak durmayı gerektirtirdiğini kaydetti.

Coşkun,yaptığı yazılı açıklamada, Kadir Gecesi'nin sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği kutsal bir gece olduğunu ifade etti.

Coşkun mesajında şunlara yer verdi:

"Kadir gecesini diğer zaman dilimlerinden üstün kılan özellik,  tüm insanlara hayat rehberi olan Kur'an-ı Kerim ilk kez Peygamber Efendimize vahyedilmeye başlamıştır.  Kadir gecesini idrak etmekten maksat, o gün yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail eşlik edecek bir maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmaktır. Bir hüküm ve karar gecesi olarak bilinen bu gecede her birimize düşen, kendisinden razı olunan kul anlayışına ulaşmaya çalışmaktır. Bu geceyi, Yüce Allah'a kendi iç dünyamızı açabileceğimiz, günahlarımızdan af ve mağfiret dileyeceğimiz, yapıp ettiklerimizin muhasebesini yapabileceğimiz bir lütf-i ilahi olarak değerlendirelim. Aynı şekilde Kadir gecesini kadrine yakışır şekilde ihya etmeye çalışırken, bu gecenin, kendimizi yeniden inşa etme adına bir vesile, yüzleşme ve hesaplaşma fırsatı sunduğunu da idrak edelim."Her geleni hızır her geceyi kadir" bilme anlayışı içerisinde ömrümüzü marifetullah ve muhabbetullah çizgisinde sürdürmeye gayret edelim." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement