Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yılsonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yılsonu Sergisi Açıldı

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yılsonu Sergisi Açıldı

KADİR Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yıl boyunca ürettikleri projeleri görücüye çıkardıkları serginin açılışı yapıldı.

05.07.2017 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KADİR Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yıl boyunca ürettikleri projeleri görücüye çıkardıkları serginin açılışı yapıldı.

Üniversitenin Cibali Kampüsünün ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışını Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş yaptı. Üniversitenin; Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Görsel İletişim Tasarımı, Radyo Televizyon ve Sinema, Reklamcılık ve Yeni Medya Bölümleri öğrencilerinin dört yıl boyunca derslerde ürettiği görsel, dijital ve basılı işlerin yer aldığı 'İletişim Fakültesi Yıl Sonu Sergisi'nde çeşitli ulusal yarışmalarda ödül olan projeler de yer alıyor.

"YENİ NESİL İLETİŞİMCİLİĞİ BENİMSİYORUZ"

Bünyelerinde bulunan atölyeler ile öğrencilerine teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkanı sunduklarını ifade eden Prof. Dr. Sevda Alankuş, "Burada sadece film yapmayı, tasarım oluşturmayı veya bir aplikasyon geliştirmeyi öğretmiyoruz. Öğrencilerimize aynı zamanda kendi işlerinin sahibi olabilecekleri becerileri, deneyimleri de kazandırmaya çalışıyoruz. Çünkü sektör yenilendi ve yeni zihinlere, becerilere, girişimcilere ihtiyacı var. Biz bu yeniliğe 360 derece iletişimcilik veya yeni nesil iletişimcilik adını veriyoruz. İletişimin tüm alanlarına dair üretimde bulunacak ve tüm bu süreçleri yönetebilecek ufuk, beceri ve bilgiye sahip öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"EĞİTİMDE 3 TEMEL NOKTAMIZ VAR"

Eğitimde 3 ana noktayı benimsediklerini belirten Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asker Kartarı, "Öncelikle kuramsal bilgiler olmazsa olmazımız. İkinci olarak kuramsal bilgilerin pratiğe dökülmesi, üçüncü olarak ise sektörle doğrudan ilişkiler kurarak bu bilgilerin sektörün ihtiyaçlarına göre yeniden güncellenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Öğrencilerin kısa film, deneysel sinema, televizyon yayıncılığı gibi dersler aldıklarını ve bu alanlarda projeler geliştirdiklerini dile getiren Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melis Behlil ise, "Bölümümüzde teorik eğitimler veriyoruz. Zaten üniversitelerin de asıl işlevi bu. Çünkü esas meslek işte öğreniliyor. Ama hiç kamera görmeden, proje gerçekleştirmeden, kısa film çekmeden, röportaj yapmadan mezun olup iş aramak gerçekten zor. Öğrencilerin bir yandan okulda bu çalışmaları yapıp diğer yandan da sektörden gelen hocaların deneyimlerinden yararlanmaları, staj yapmaları iş bulmaları açısından onlara kolaylık sağlayacak"  ifadelerinde bulundu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yılsonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement