Kadir Has Üniversitesi'nde Khas Medya Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Kadir Has Üniversitesi'nde Khas Medya Günleri Başladı

Kadir Has Üniversitesi 'Khas Medya Günleri' kapsamında 'Kriz, Çatışma ve Medya' konulu bir dizi panel 2-4 Aralık 2013 tarihleri arasında Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

29.11.2013 12:29  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinlikte, alanlarında deneyimli gazeteci ve akademisyenler, Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan krizleri ve bu problemleri aşmak için kullanılan yöntemleri değerlendirerek medyanın kriz durumundaki duruşunu masaya yatıracaklar.

Genel anlamıyla doğal afetlerden silahlı çatışmalara ve toplumsal protestolara kadar ansızın ortaya çıkan olaylar için kullanılan kriz kavramı, Türkiye gündeminde oldukça yer tutuyor. Son dönemdeki gelişmelere baktığımızda Türkiye gündemi; Van Depremi, Reyhanlı'da meydana gelen patlama, Suriye'deki çatışma ortamından kaçan mültecilerin Türkiye'ye sığınması ve sonrasında meydana gelen iç sorunlar ile Gezi Parkı olayları gibi aniden ortaya çıkan krizlerle dolu geçiyor. Bu etkinlik, alanlarında deneyimli gazeteci ve akademisyenlerin; kriz dönemlerinde gazetecilerin reflekslerini, karşılaştıkları sorunları, yaşadıkları etik ve insani çelişkiler ile bu problemleri aşmak için kullandıkları yöntemleri ele alarak medyanın kriz durumundaki tutumuna ışık tutmayı hedefliyor.

Khas Medya Günleri'nde 2 Aralık Pazartesi günü saat 15:30'da Cüneyt Özdemir, Mete Çubukçu ve Sebati Karakurt; Bülent Çaplı moderatörlüğünde 'Medya ve Kriz' başlıklı panelde bir araya gelecek. 3 Aralık 2013 Salı günü saat 10:00'da Banu Güven, Burçe Çelik, Haber Medya ve Ötekilerin Postası; İrem İnceoğlu moderatörlüğünde 'Sosyal Hareketler ve Medya' başlıklı panelde yer alacak. Ayten Görgün Smith, Esra Arsan ve Mehveş Evin'in Belma Akçura moderatörlüğünde bir araya geleceği 'Medya Etiği' başlıklı panel ise 3 Aralık 2013 Salı günü saat: 13:00'da başlayacak. Program, 4 Aralık 2013 Çarşamba günü öğrencilerin basın ziyareti ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadir Has Üniversitesi'nde Khas Medya Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement