Kadir İnanır, Jülide Kural ile Kapadokya'da Balon Turu Yaptı - Son Dakika
Magazin

Kadir İnanır, Jülide Kural ile Kapadokya'da Balon Turu Yaptı

Kadir İnanır, Jülide Kural ile Kapadokya\'da Balon Turu Yaptı

Türk sinemasının ünlü ismi Kadir İnanır, hayat arkadaşı Jülide Kural ile birlikte Kapadokya’da balon turuna katıldı.

11.01.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnanır, hava sıcaklığının eksi 4 derece olduğu bölgede bin metre yüksekliğe çıkan balonda Kural ile röportaj yaptı.

Ünlü aktör Kadir İnanır, Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında hazırlanan “ Kapadokya Doğal Film Platosu” kitabının tanıtımı için Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer’in davetlisi olarak Kapadokya’ya geldi. Bölgede çekilen ve Türk sinemasına damga vuran Deprem, Dila Hanım ve Derviş Bey gibi birçok filmde rol alan Kadir İnanır’a Kapadokya gezisinde hayat arkadaşı tiyatro ve sinema oyuncusu Jülide Kural eşlik etti.

Kapadokya bölgesine birçok kez sinema ve dizi film çekimi için gelen ve bölgeyi gezen Kadir İnanır, bu kez gökyüzünden Kapadokya bölgesini görmek için ilk kez balon turuna katıldı. Anatolian Balloons tarafından kendisi ve Jülide Kural için hazırlanan sıcak hava balonuna binmek için Avanos ilçesine gelen İnanır’a buradaki Uzak Doğulu turistler büyük ilgi gösterdi. Balon turu öncesinde Uzak Doğulu turistler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Kadir İnanır, daha sonra Jülide Kural ile birlikte balon sepetine bindi.

Anatolian Balloons Genel Müdürü ve Öğretmen Pilot Mahmut Uluer’in kullandığı balon ile havalanan İnanır ve Kural, yerden bin metre yükseklikte bölgeyi izledi.

Gökyüzünde cep telefonu ile hayat arkadaşı Jülide Kural’ın ve bölgenin fotoğraflarını çeken Kadir İnanır, daha sonra eline aldığı İHA mikrofonu ile Jülide Kural ile röportaj yaptı. Kural, ''Balon turunu siz nasıl buldunuz hanımefendi?'' diye soran İnanır'a, “Kapadokya’dan her insan gibi çok etkilendim. Büyüleyici ve şiir gibi bir şehir diyebilirim. Şu anda balonda, gökyüzünde, bulutların arasında olmak ilk tecrübe. Ben insan ve doğa ilişkisini çok önemseyen biriyim. Sadece doğa ile insan aklının birleştiği ve bunun üzerinden de bir mucizenin yaratıldığı anlardan biri balon. Bu bakımdan da burada olduğum için çok mutluyum beyefendi” diye cevap verdi.

Balon pilotu ile de röportaj yapan İnanır, balon seyahatinin hissettirdiklerini, “Ben balona ilk defa bindim. Ben bu heyecanı bir de Paris ile Londra arasında denizin 300 metre altında seyahat ederken yaşamıştım. Uzun yıllardır dünyanın her tarafına uçaklarla gidiyoruz ancak bu balonla uçmayı yakından görmek, bu heyecanı yaşamak çok güzel. Heyecan ile soğuk havayı aynı anda yaşıyoruz” ifadeleriyle anlattı.

Kapadokya'nın oldukça etkileyici bir bölge olduğunu ve tüm dünyada tanındığını vurgulayan İnanır, Kapadokya bölgesinin tanınmasında kendisinin de büyük payı olduğunu söyleyerek bölgede çektiği filmlerden bahsetti. Bundan 44 yıl önce bölgedeki ilk filmini Ayhan Işık ile birlikte çektiğini hatırlatan İnanır, “Bölgede çektiğimiz filmler Türk sinemasının tarihine geçti. Bölgede film çekimlerinin başlangıcını biz yaptık ve sonra birçok sinemacı burayı film platosu haline getirdi. Bu ilgi halen de devam ediyor” diye konuştu.

Yaklaşık 45 dakika süren balon turu sonrasında Kadir İnanır ve hayat arkadaşı Jülide Kural, balon sepeti önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

MERT ÖZPAMUK

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Kadir İnanır, Jülide Kural ile Kapadokya'da Balon Turu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.


Advertisement