Kadir Sağdıç: "Kızgınlığım Var, Yalnız Bırakıldık" - Son Dakika
Güncel

Kadir Sağdıç: "Kızgınlığım Var, Yalnız Bırakıldık"

Silivri Cezaevi’nden çıkan emekli Koramiral Kadir Sağdıç, “Kızgınlığım var, yalnız bırakıldık.

19.06.2014 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silivri Cezaevi'nden çıkan emekli Koramiral Kadir Sağdıç, "Kızgınlığım var, yalnız bırakıldık. Üzüntülerim var, bu ülke bunları yaşamamalıydı. Ama umutlarım var, insanlar, gençler özellikle bu süreçten çok güçlü olarak çıkacaklar" dedi.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz davasındaki tüm sanıklar hakkında verdiği tahliye kararının ardından sanıklar tek tek cezaevinden çıkıyor. Silivri Cezaevi'nden tahliye olan davanın önemli isimlerinden emekli Koramiral Kadir Sağdıç, yakınları tarafından karşılandı. Gazetecilere açıklama yapan Kadir Sağdıç, "En az görev yapan arkadaşımızın 25 yıl hizmeti var, benim 40 yıl hizmetim var. Maalesef yargıyı daha önceki aşamalarda yakalansın, Türkiye'ye bir huzur gelsin isterdik. Yargılama aşamasında özellikle yerel mahkemede büyük sıkıntılar yaşadığımızı biliyorsunuz. Ama maalesef Yargıtay aşamasında da bu sıkıntılar devam etti. Sadece bizlere değil, bütün Türkiye'ye yargı anlamında büyük bir sorun oluşturdu malumunuz. Dünya genelinde 76 milyonluk bir ülke ekonomik kriterlerde 16'cılarda, silahlı kuvvetler yapısı olarak 10. sıralardaki bir ülkenin yargısı maalesef 140, 150'lere düşmemeliydi" dedi.

Dava sürecinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Sağdıç, "Arkadaşlarımızı kaybettik, şehitler verdik, yakınlarımızı kaybettik. Bunlar bizim bireysel yaşadığımız acılar. Bizden daha çoğunu ailelerimiz yaşadı. Ama ben görüyorum ki Silahlı Kuvvetlere bizler üzerinden yapılan bu baskılar ve bu haksızlıklar, bu hukuksuzluk üzerinden milletimizin vicdanı kanamaktadır. Biran önce bunun dönmüş olması gerekirdi. Bir nefes alma şansı olarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu kararda yargının, hukukun tekrar normale doğru seyretme umudu doğmuştur. Umarız bu tren gelecekte ülkede tekrar yargıya güveni artıracak noktaya gelir. Ben yine bir avuç insan da olsa medyada başından itibaren bu kumpası gören bir avuç kahraman medya insanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Onlarla birlikte yüreği çarpan gençlerimize değişik duygular içindeyim. Kızgınlığım var, yalnız bırakıldık. Üzüntülerim var, bu ülke bunları yaşamamalıydı. Ama umutlarım var, insanlar, gençler özellikle bu süreçten çok güçlü olarak çıkacaklar. 2023 Türkiyesi bambaşka, daha hukuk içinde, daha güçlü, daha çağdaş olacak" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadir Sağdıç: 'Kızgınlığım Var, Yalnız Bırakıldık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement