Kadir Şeker'in dershane arkadaşı: Olayı duyunca bunu sadece Kadir yapabilir dedim - Son Dakika
3.Sayfa

Kadir Şeker'in dershane arkadaşı: Olayı duyunca bunu sadece Kadir yapabilir dedim

Konya'da parkta bir kadına şiddet gösteren Özgür Duran'a müdahale ettiği sırada yaşanan boğuşmada kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in dershane arkadaşları konuştu. Arkadaşlarından biri, "Bunu sınıftan sadece Kadir yapabilir dedim. İyilik yapmayı seviyordu" ifadelerini kullandı.

11.02.2020 16:44  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da geçen Çarşamba günü saat 21.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Pirireis Parkı'nda sevgilisiyle tartışan Özgür Duran'ı müdahale ettiği sırada yaşanan boğuşmada kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olan 20 yaşındaki Kadir Şeker'in dershane arkadaşları konuştu. Arkadaşları, Kadir'in yaptığı son iyilikte başına talihsiz bir olay geldiğini, canı ve geleceği pahasına bir kadını korumak istediğini söyledi.

"BUNU SADECE KADİR YAPABİLİR DEDİM"

Yaklaşık 6 ay önce dershanede Kadir Şeker ile tanışan Oğuzhan Günay, "Kadirle biz bu yıl dershanede tanıştık. Tanışalı yaklaşık bir 6 ay kadar oldu ama samimiyetinden mi bilmiyorum çok sıkı arkadaş olduk. Kadir toplumsal bilinci çok gelişmiş bir arkadaşımızdı. Dershanede bu olayı duydum ilk önce isim vermediler, sadece sınıfını söylediler ben de bu sınıftan sadece Kadir yapabilir dedim. İyilik yapmayı seviyordu, yaptığı son iyiliği de başına tahlisiz bir olay geldi" dedi.

"YARDIMSEVER BİR İNSANDI"

Kadir'in çok yardımsever bir insan olduğunu anlatan Oğuzhan Günay, "Bir gün dershanenin önünde bir kedi vardı. Kedi için süt aldık ekmek aldık. Zaten konuşunca bile kendini belli ediyordu, nasıl bir insan olduğunu. Belliydi toplumsal bilinci gelişmiş böyle olgun bir insandı. Kadir'den beklediğim bir davranıştı doğrusu" şeklinde konuştu.

"CANI PAHASINA BİR KADINI KORUMAK İSTEDİ"

Dershane sınıf arkadaşı Ayşe Taşdelen, "Ben olsaydım belki cesaret edemezdim Kadir yaptığı gibi ama o duyarlı biri kişiliğe sahip olduğu için oda engellemek istedi. Bir kadını korumak istedi daha doğrusu. Belki hiç kimsenin görüp geçeceği bir olaydı ama Kadir bunu engelledi kendi canı pahasına geleceği pahasına" şeklinde konuştu.

"TÜM TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ ONUNLA"

Arkadaşlarına destek olmak istediklerini belirten Ayşe Taşdelen, "Tabii ki sonuna kadar arkasındayız yanımıza dönmesini istiyoruz. Başarılı bir öğrenciydi başarılı bir öğrencinin geleceğinin yok olmasını istemiyoruz. Kimsenin cesaret gösteremeyeceği bir olaydı sonuçta ve desteklenmesi gereken bir olay. Tüm Türkiye'nin desteği onun yanında" ifadelerini kullandı.

Kadir Şeker'in dershane arkadaşı: Olayı duyunca bunu sadece Kadir yapabilir dedim
Kadir Şeker\'in dershane arkadaşı: Olayı duyunca bunu sadece Kadir yapabilir dedim
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kadir Şeker'in dershane arkadaşı: Olayı duyunca bunu sadece Kadir yapabilir dedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • EMEL: ah be çocuğum ahhh SEN GELECEĞİNİ YAKTIN İNSANLIĞIN UĞRUNA :( değse gam yemicem utanmaz 3 cocuğunu bırakıp bu adamla olan ahlaksız kadın ifade değiştirmiş birde ! çıldırmamak mümkün değil Allah yardımcısı olsun 101 1 Yanıtla
  • Ali Demir: Adam neye bıçakla geziyor,aklında varmış birini öldürmek hem iyilik yapmış hem aklında olanı gerçekleştirmiş. Bir taşla iki kuş. 11 83 Yanıtla Erdem: Kardeş sen ne iciyon söyle de bizde içelim bizede lazim bu kafa 8 2
  • Leyla: kişiliksiz Kişiler yüzünden , geleceğini yaktı bu çocuk. En iyi hakim Allah’tır. Allah’a emanet ederim. 81 0 Yanıtla
  • çok üzücü: inşallah kardeşim yaptığın iyilikler seni bulur 55 5 Yanıtla
  • muammer: Bu kadiri savunanlar herkes yanlış yapanı öldürsün tamam ne güzel dünya demi 10 37 Yanıtla Kays: Peki ölenin yerinde kadir olsaydı aynısını soylermiydin 8 6 Bulut: Allah korusun ama o kadının yerinde kızın olsaydı ve bu olay onun başına gelseydi KADİR kardeşim de kafasını çevirip gitse yine böylemi düşünürdün acaba merak ediyorum 1 0 Meyve pıçağı: İnsan üzerinde neden meyve pıçağı taşır ? 0 0
  • İyi : İyi o zaman tüm sabıkalıları öldürelim kahraman olalım oh ne güzel dünya kadir katilsin çek cezanı 3 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.

  • Gebze'deki servis kazası davasında sanığın avukatı tahliye talep etti
    17:29 Gebze'deki servis kazası davasında sanığın avukatı tahliye talep etti

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen servis kazasında hayatını kaybeden 5 kişiyle ilgili olarak tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanık şoförün avukatı, müvekkilinin sağlık sorunları yaşadığını ve tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak ev hapsi veya tahliyesini talep etti.

  • Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı
    17:28 Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı

    Bakırköy Zuhuratbaba'da bulunan Yücespor futbol sahasına yapılmak istenen tesis, Bakırköy Belediyesi ile mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi. İnşaat çalışmasını engellemek için iş makinesinin önüne yatan mahalle sakinleri gözaltına alındı.

  • Kars'ta Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    17:27 Kars'ta Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kars'ta Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için alınacak tedbirler ve kurumlar arası koordinasyon konuları görüşüldü.


Advertisement