Kadir Topbaş 8. Contemporary Istanbul'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kadir Topbaş 8. Contemporary Istanbul'u Ziyaret Etti

Kadir Topbaş 8. Contemporary Istanbul\'u Ziyaret Etti

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Contemporary Istanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman Çelik ve Topbaş'a fuarı gezdirerek, eserler ile ilgili detaylı bilgi verdiler.

11.11.2013 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

T.C. Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 8. Contemporary Istanbul'u Ziyaret Etti!

10 Kasım'a kadar İstanbul Kongre Merkezi ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam edecek uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul'u 9 Kasım Cumartesi günü Ömer Çelik ve Kadir Topbaş ziyaret etti

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Contemporary Istanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman Çelik ve Topbaş'a fuarı gezdirerek, eserler ile ilgili detaylı bilgi verdiler.

Dünyadan ve Türkiye'den galerileri, koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul'da 8'nci kez bir araya getiren Contemporary Istanbul, 7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde 16 bin metrekarelik alanda gerçekleşiyor. Contemporary Istanbul'u ön izleme ve devam eden 3 günde 52 bin sanatsever ziyaret etti.

Fuarda yer alan eserlerin toplam değeri ise 180 Milyon TL iken 3,5 günde %48'i yeni sahiplerini buldu.

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding'in üstlendiği Contemporary Istanbul'un, özel proje sponsoru uluslararası petrol ve doğalgaz şirketi OMV oldu. Contemporary Istanbul ve bu senenin en büyük yeniliği Yeni Medya Bölümü Plug-in Istanbul'un Teknoloji Sponsorluğu'nu Vestel üstleniyor.

Picasso'nun 'Nu allonge et tete d'homme de profil' isimli eseri 1 milyon 900 bin euro, Andy Warhol'un "Flowers" tablosu 900 bin euro, Joan Miro'nun "Deux femmes dans la nuit" isimli eseri 390.000 euro, Carole A. Feuerman Monumental "Brooke with Beachball" işi 275.000 dolar, Sean Scully'nin "Wall of Light Orange Light" isimli eseri 203.000 euro, Joan Miro'nun "Deux femmes dans la nuit" işi 390.000 euro, Robert Longo "UNTITLED (SHARK 7)" eseri ise 350.000 euro ile dikkat çeken yüksek fiyatlı işler arasında yer alıyor.

Contemporary Istanbul bu sene 748 sanatçı, 3000 eser, 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisi ile beraber 13 sanat kurumu ve 8 sanat inisiyatifi katılıyor. Bu sene toplam 46 uluslararası yayın ile işbirliği yapıldı, bu yayınlardan 20 tanesi fuar alanında olacaklar.

Contemporary Istanbul'un 8. yılında en büyük yeniliği Plug-in Istanbul Yeni Medya Bölümü…

Video, yeni medya ve genel anlamda dijital sanatın bütün tarzlarına adanmış Plug-in Istanbul; ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri 1.000 m2'lik bir alanda buluşturuyor. Sanat, tasarım ve teknolojiyi birbirine yaklaştırmayı amaçlayan Plugin Istanbul, galerileri, tasarım ve mimari stüdyolarını ve bu alanlarda çalışan yazılım ve teknoloji firmalarını projenin içine çekmeyi arzuluyor, dijital sanatın en iyi örneklerini bir araya getiriyor.

Videoformes (Fransa), Video Brasil (Brezilya), Av-arkki (Finlandiya), Maraya art (Sharjah), Blink Video (Almanya), Perte de Signal (Kanada), Open Show Studio (Yunanistan), Designcollector (Rusya), Art By Chance (Türkiye), Sedition (İngiltere), Kasa Galeri (Türkiye), Field Studio (İngiltere), Curator's Office (ABD), Elmsly (İngiltere), Grid (Türkiye) aralarında olmak üzere 14 ülkeden 24 katılımcı ve 80'in üzerinde sanatçı konuk oluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadir Topbaş 8. Contemporary Istanbul'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement