Kadir Topbaş, İsmek'in Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kadir Topbaş, İsmek'in Açılışını Yaptı

Kadir Topbaş, İsmek\'in Açılışını Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Feshane'de düzenlenen İSMEK 18. Genel Sergi ve Festivali'nin açılışını yaptı.

13.06.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Feshane'de düzenlenen İSMEK 18. Genel Sergi ve Festivali'nin açılışını yaptı. Burada bir konuşma yapan Kadir Topbaş, İSMEK'in uluslararası bir boyuta taşındığını belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Bu yıl İSMEK'te 230 bin kursiyere eğitim verdiklerini belirten Topbaş, "Burada bizim geleneksel değerlerimiz kültürümüz objelerimizin güncelleşerek kullanıma arz edilmesi, diğer taraftan geçmişimiz ve geleceğin buluşması anlamında çok önem taşıyor. Bu yıl 230 bin öğrenciye eğitim verdik. Burası en büyük halk üniversitesidir. Bu eğitime katılanlar, hem kendilerinin el ve becerilerini geliştirirken hem de özellikle ülke özelliği taşıyan İstanbul'da bir anlamda rehabilite imkanı bulmaktadırlar. İnsanımız kendi şartlarında, aile ortamında problemlerini unutarak kendini bulmayı, hissetmeyi keşfetmesini sağladığına inanıyorum. Bu vesileyle kursiyerlerimize kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak bir fırsat verildiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"SERGİYİ SENEYE YENİKAPI'DA AÇACAĞIZ"

Kadir Topbaş, önümüzdeki seneden itibaren sergilerin Yenikapı'ya yapılacak 9 bin metrekarelik alanda düzenlenmesini arzu ettiğini söyledi. Topbaş, "Yenikapı'ya modern bir çadır yapacağız. Daha büyük sergiler ve aktiviteler yapmak için mekanlar hazırlıyoruz" dedi.

EŞİYLE BİRLİKTE STAND ALANINI GEZDİLER

Kadir Topbaş, konuşmasının ardından eşi Özleyiş Topbaş ile birlikte 2014-15 eğitim ve öğretim dönemini başarıyla tamamlamış, katıldıkları önemli yarışmalarda dereceye girerek ödül kazanan 10 İSMEK öğrencisine sertifikasını verdi. Açılış kurdelesini kesen Topbaş çifti daha sonra sergi alanındaki stantları gezdiler.

Bu yıl 18. düzenlenen İSMEK Genel Sergi ve Festivali'nde geleneksel Türk-İslam sanatlarından giyime, resimden bilişime, kuyumculuktan seramik ve cama kadar pek çok alanda üretilen ve her biri Türk kültürünün birer yansıması olan öğrenci çalışmalarının sergileniyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ziyaretçiler için pek çok konuda bilgi sahibi olması için düzenlenen seminer, söyleşi, müzik ve şiir dinletileri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadir Topbaş, İsmek'in Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement